Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει οικονομικά προβλήματα

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει οικονομικά προβλήματα Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει οικονομικά προβλήματα (EPA)
0

Σχεδόν 48 ώρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε επίσημα τον Λευκό Οίκο και την προεδρία, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει επιδεινώνονται.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν, όπως αναφέρει το CNN, λίγες ώρες μετά την αποχώρησή του από τον Λευκο Οίκο συνολικά, οι επιχειρήσεις του Τραμπ παρουσίασαν σχεδόν 40% λιγότερα έσοδα το 2020 σε σύγκριση με το 2019.

Έβγαλε 30 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από ιδιοκτησία του Doral στο Μαϊάμι σε σχέση με το 2019 ενώ τα έσοδα στο Trump International Hotel στην Ουάσιγκτον και την ιδιοκτησία του πρώην προέδρου στον Turnberry στη Σκωτία μειώθηκαν κατά 60% από τη μία χρονιά στην άλλη.

Όπως σημειώνει ο Charles Riley του CNN, αυτές οι μειώσεις προήλθαν πριν ακόμη αρκετές εταιρείες αποφασίσουν να διακόψουν τους δεσμούς τους μετά τον Τραμπ, στον απόηχο της εισβολής οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Αν και η ύφεση που σημειώνει η περιουσία του Τραμπ μπορεί να αιτιολογείται από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού, αυτό που απασχολεί τώρα δεν είναι το «γιατί» συνέβη αυτό αλλά το «τι συμβαίνει από δω και πέρα» για τον πρώην πρόεδρο.

Ο αναλυτής του CNN υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά οικονομικών προκλήσεων τους επόμενους μήνες, ακόμα και τα επόμενα χρόνια, που συνδέονται κυρίως με τις προσωπικές του εγγυήσεις σε μια σειρά δανείων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως έγραψε ο David Leonhardt των New York Times για τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ στα τέλη του 2020: «Φαίνεται να είναι υπεύθυνος για δάνεια συνολικού ύψους 421 εκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν στα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Πριν την νίκη του Τζο Μπάιντεν ο Leonhardt έγραφε πως σε κάθε περίπτωση ο Τραμπ «θα πρέπει να βρει νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα του και τη δημοτικότητά του, προκειμένου να βγάλει χρήματα».

Αλλά, ο Τραμπ δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Και όχι μόνο αυτό. Aλλά με την εμμονική στάση του να μην αναγνωρίσει τη νίκη Μπάιντεν και την προτροπή οπαδών του για την εισβολή στο Καπιτώλιο, οδήγησε σε μία νέα παραπομπή του από την Γερουσία.

«Όλα αυτά ενδέχεται να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την ικανότητα του Τραμπ να κερδίσει χρήματα και να ξεπληρώσει τα χρέη του».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ