ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Κίνα κατασκευάζει τεράστιο κέντρο καραντίνας- Για πάνω από 4.000 ανθρώπους

Η Κίνα κατασκευάζει τεράστιο κέντρο καραντίνας- Για πάνω από 4.000 ανθρώπους Facebook Twitter
0

Ένα τεράστιο κέντρο καραντίνας κατασκευάζεται στην Κίνα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί εστία κορωνοϊού που εντοπίστηκε 300 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου.

Εκατοντάδες εργάτες δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο στα περίχωρα της πόλης Σιζιαζχουάνγκ στην επαρχία Χεμπέι, όπου έχει εντοπιστεί η νέα εστία. Με γερανούς, συναρμολογούν προκατασκευασμένες αίθουσες σε τεράστιο οικόπεδο και το κέντρο καραντίνας αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες.

Θα διαθέτει τουαλέτες, ζεστό νερό, wi-fi και κλιματιστικά. Το κέντρο θα έχει χωρητικότητα άνω των 4.000 ανθρώπων, σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση. Εκεί θα στεγάζονται οι στενές επαφές των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η Κίνα έχει θέσει υπό έλεγχο την πανδημία και από τα μέσα Μαΐου στη χώρα έχει καταγραφεί μόνο ένας νεκρός από τον κορωνοϊό, την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίστηκαν εκατοντάδες κρούσματα, κάτι που προκάλεσε ανησυχία και επανέφερε τα lockdown.

Η εστία στην πόλη Σιζιαζχουάνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χεμπέι, ώθησε τις αρχές να ανεγείρουν το τεράστιο κέντρο καραντίνας. Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα περιορισμού στην πόλη, ενώ οι κάτοικοι υποβάλλονται σε υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ.

Στο μεταξύ, οι αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις ενόψει των αργιών για το σεληνιακό νέο έτος, όπως και να αποφεύγουν τις μαζικές συναθροίσεις.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ ΑFP

 


Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ