Για πάνω από 500 χρόνια ο σκελετός ενός στρατιώτη με στολή του Μεσαίωνα βρισκόταν στον πυθμένα μιας λίμνης της Λιθουανίας.

 

Για αιώνες βρισκόταν κρυμμένος κάτω από τη λάσπη. Ωστόσο, πρόσφατα αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα οστά του στρατιώτη, αλλά και τα όπλα του, στον βυθό της λίμνης Ασβέτζα της Λιθουανίας κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου εργασιών μιας ξύλινης γέφυρας.

 

Αν και στη Λιθουανία, υπάρχει πλούσια ιστορία με ιππότες της εποχής του Μεσαίωνα, είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται οστά στρατιώτη κάτω από το νερό στη συγκεκριμένη χώρα. 

 

 

 

Οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν τυχαία στην ανακάλυψη στον βυθό της λίμνης Ασβέτζα κατά τη διάρκεια ελέγχου εργασιών ξύλινης γέφυρας και μάλιστα κατέγραψαν τα ευρήματα σε εξαιρετική κατάσταση. Δίπλα στον σκελετό υπήρχε ένα σιδερένιο ξίφος, μια δερμάτινη ζώνη και μπότες με σπιρούνια, αλλά και δύο μαχαίρια με ξύλινες λαβές.

 

 

Όπως δήλωσε στο Baltic News Service η ερευνήτρια του πανεπιστημίου Κλαϊπέντα της Λιθουανίας, Έλενα Πρκανκένατε, τα ευρήματα εντοπίστηκαν κάτω από ένα παχύ στρώμα άμμου και ανακαλύφθηκαν όταν δύτες επιθεωρούσαν το σύστημα στήριξης της γέφυρα Ντουμπινγκιάι στην οποία γίνονται εργασίες.

 

 

 

«Για την ώρα υποθέτουμε ότι τα οστά μπορεί να συνδέονται με την παλιότερη γέφυρα, που οδηγούσε στο κάστρο Ντουμπινγκιάι, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στην ακτή της λίμνης» δήλωσε η Πρκανκένατ, εξηγώντας ότι έρευνα του 1998 είχε αποκαλύψει παλαιότερη γέφυρα του 16ου ή 17ου αιώνα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr