Kylie Moore-Gilbert: Λέκτορας αφέθηκε ελεύθερη από το Ιράν σε ανταλλαγή με άλλους κρατούμενους

Kylie Moore-Gilbert: Λέκτορας αφέθηκε ελεύθερη από το Ιράν σε ανταλλαγή με άλλους κρατούμενους Facebook Twitter
Kylie Moore-Gilbert: Λέκτορας «απελευθερώθηκε από το Ιράν» σε ανταλλαγή κρατουμένων (EPA)
0

Η Αυστραλοβρετανή ακαδημαϊκός Kylie Moore-Gilbert, που εκτίει ποινή δέκα ετών στο Ιράν για κατασκοπεία αφέθηκε ελεύθερη σε ανταλλαγή με άλλους κρατούμενους

Σύμφωνα με τα ιρανικά Μέσα ενημέρωσης, που επικαλείται το BBC, η ακαδημαϊκός αφέθηκε ελεύθερη ενώ σε αντάλλαγμα αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις φυλακισμένοι Ιρανοί.

Η Kylie Moore-Gilbert, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, τέθηκε υπό κράτηση στο Ιράν τον Σεπτέμβριο του 2018.

Δικάστηκε μυστικά και η ίδια αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον της.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ανταλλάχθηκε με Ιρανό επιχειρηματία και δύο Ιρανούς πολίτες «που κρατούνταν στο εξωτερικό».

Οι Ιρανοί δεν έχουν ακόμη κατονομαστεί.

Τα νέα της ανταλλαγής ήρθαν την Τετάρτη με σχετική δήλωση στον ιστότοπο του Young Journalist Club, ενός ειδησεογραφικού σάιτ, που συνδέεται με την κρατική τηλεόραση στο Ιράν.

«Ένας Ιρανός επιχειρηματίας και δύο Ιρανοί πολίτες που συνελήφθησαν στο εξωτερικό με αβάσιμες κατηγορίες ανταλλάχθηκαν με μία διπλή κατάσκοπο που ονομάζεται Kylie Moore-Gilbert, η οποία εργάστηκε για το σιωνιστικό καθεστώς», ανέφερε.

Το βίντεο που ισχυριζόταν ότι έδειχνε την ανταλλαγή δημοσιεύθηκε από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό IRIB και τον ιστότοπο Tasnim.

Η κ. Moore-Gilbert, ακαδημαϊκή με πτυχίο Cambridge, ταξίδευε με αυστραλιανό διαβατήριο όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης το 2018 καθώς προσπάθησε να φύγει μετά από διάσκεψη.

Σε επιστολές που εισήχθησαν λαθραία από τη φυλακή Evin της Τεχεράνης νωρίτερα μέσα στο 2020, η λέκτορας είπε ότι «δεν ήταν ποτέ κατάσκοπος» και φοβόταν για την ψυχική της υγεία. Είπε ότι είχε απορρίψει μια προσφορά από το Ιράν να γίνει κατάσκοπος.

«Δεν είμαι κατάσκοπος. Δεν ήμουν ποτέ κατάσκοπος και δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να εργαστώ για έναν οργανισμό κατασκοπείας σε καμία χώρα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ