Εκλογές ΗΠΑ: 25χρονος ρεπουμπλικάνος έγινε το νεότερο μέλος του Κογκρέσου στη σύγχρονη ιστορία

Εκλογές ΗΠΑ: 25χρονος ρεπουμπλικάνος έγινε το νεότερο μέλος του Κογκρέσου στη σύγχρονη ιστορία Facebook Twitter
0

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Μάντισον Κόθορν, 25 ετών, εκλέγεται στη Βόρεια Καρολίνα. 

Με αυτόν τον τρόπο ο Κόθορν γίνεται το νεότερο μέλος του Κογκρέσου στη σύγχρονη Αμερικανική ιστορία και το πρώτο μέλος της Άνω Βουλής των ΗΠΑ που είναι γεννημένο στα χρόνια του 1990, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

«Από τα βάθη της καρδιάς μου, Σας Ευχαριστώ. Όλη η δόξα πηγαίνει στον Θεό και είμαι ενθουσιασμένος που θα υπηρετήσω το κάθε μέλος αυτής της περιφέρειας», έγραψε ο Κόθορν στο Twitter.


Ο Κόθορν, ο οποίος έκλεισε τα 25 του τον Αύγουστο, επικράτησε του Δημοκρατικού Μο Ντέιβιντ με 54,4% έναντι 42,4% στην κατά κύριο λόγο ρεπουμπλικανική αυτή πολιτεία.


Με την εκλογή του ο Κόθορν παίρνει τον τίτλο του νεότερου μέλους του Κογκρέσου από την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτες, η οποία είναι 31 και επανεξελέγη χθες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, o Κόθορν, που έμεινε παράλυτος μετά από τροχαίο ατύχημα το 2014, ασχολείται με το real estate και παράλληλα δίνει ομιλίες. Είναι κατά των αμβλώσεων, υπέρ της οπλοκατοχής ενώ έχει υιοθετήσει σκληρή στάση για το μεταναστευτικό. 

Το νεότερο μέλος του Κογκρέσου στην ιστορία των ΗΠΑ ήταν ο Γουίλιαμ Τσαρλς Κόουλ Κλέρμπορν, από το Τενεσί. Εξελέγη το 1797 σε ηλικία 22 ετών και άσκησε τα καθήκοντά του παρότι δεν είχε συμπληρώσει το συνταγματικά θεσπισμένο όριο των 25. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik/CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ