Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται τη νομοθετική προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+

Ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται τη νομοθετική προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ Facebook Twitter
0

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, υποσχέθηκε να δώσει προτεραιότητα στην έγκριση του νόμου για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤKI+.

Τόνισε μάλιστα ότι θα προσπαθήσει να το κάνει μέσα στις 100 πρώτες μέρες της προεδρίας του, εάν κερδίσει τις εκλογές.


Ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο Philadelphia Gay News δεσμεύτηκε, επίσης να επεκτείνει τα δικαιώματα των queer διεθνώς, καθιστώντας την ισότητα κεντρικό κομμάτι της διπλωματίας των ΗΠΑ, αν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο. 

«Θα κάνω τη θέσπιση του νόμου για την ισότητα κορυφαία νομοθετική προτεραιότητα κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών μου – μια προτεραιότητα στην οποία αντιτίθεται ο Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει αντιταχθεί στον νόμο περί ισότητας, λέγοντας ότι «θα υπονομεύσει τα δικαιώματα των γονέων και της συνείδησης».

Ο νόμος περί ισότητας εκτιμάται ότι θα προστατεύσει τους πολίτες των ΗΠΑ από διακρίσεις λόγω σεξουαλικής ταυτότητας και ταυτότητας φύλου, τροποποιώντας τον νόμο περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964, ένα από τα πιο σεβαστά επιτεύγματα του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων, το οποίο απαγόρευσε τις διακρίσεις λόγω φυλής, θρησκείας, φύλου και εθνικής καταγωγής.

«Θα πολεμήσω τον εκφοβισμό και θα θέσω για άλλη μια φορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο της δέσμευσης της Αμερικής με τον κόσμο», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ