ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πάνω από 2.500 χιλιάδες οι νεκροί μέσα σε 3 μήνες στο Ιράκ

Πάνω από 2.500 χιλιάδες οι νεκροί μέσα σε 3 μήνες στο Ιράκ Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους τρείς μήνες στο Ιράκ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΗΕ.


Σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ, συνολικά 761 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.771 τραυματίστηκαν στην χώρα μόνον τον Ιούνιο, με τους οποίους ανήλθε σε 2.518 ο συνολικός αριθμός των νεκρών τους τρεις τελευταίους μήνες.

Ο ΟΗΕ υπογράμμισε ότι η πλειονότητα των θυμάτων των επιθέσεων που σημειώθηκαν τον Ιούνιο ήταν άμαχοι, ενώ σκοτώθηκαν επίσης 131 αστυνομικοί και 76 μέλη της ιρακινής ασφάλειας. Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους στη Βαγδάτη ενώ σε 4 επαρχίες οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100.

Το Ιράκ συγκλονίζεται εδώ και μήνες από ένα σουνιτικό κίνημα αμφισβήτησης του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, από εντάσεις που έχουν προκληθεί ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και το ιρακινό Κουρδιστάν, όπως και από ένα πολιτικό αδιέξοδο που εμποδίζει την υιοθέτηση νόμων που είναι ουσιαστικής σημασίας για την καλή λειτουργία της χώρας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αντάρτες «επιζητούν να προκαλέσουν έναν σημαντικό αριθμό θυμάτων, για να φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, να προκαλέσουν απογοήτευση και ίσως να επιταχύνουν μια επάνοδο των πολιτοφυλακών », δήλωσε ο Τζον Ντρέικ, ειδικός της βρετανικής εταιρείας AKE Group.

«Η περίοδος αυτή έχει κάτι πολύ γνώριμο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ανοιχτή σύγκρουση ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες που κλιμακώθηκε το 2006-2007 και προκάλεσε το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ