Απεργία την Πρωτομαγιά

Το Playboy επιστρέφει στο Χρηματιστήριο

Το Playboy επιστρέφει στο Χρηματιστήριο Facebook Twitter
0

Η Playboy Enterprises, εκδότρια εταιρεία του διάσημου περιοδικού, ετοιμάζεται να εισέλθει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς θα συγχωνευτεί με μια «εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού» (Spac).


Το διάσημο περιοδικό, η έντυπη έκδοση του οποίου ανεστάλη τον Μάρτιο υπέρ της ψηφιακής, ανέφερε σήμερα, σε ένα δελτίο τύπου, ότι θέλει να εισέλθει στο Χρηματιστήριο «για να επωφεληθεί από το απασχολούμενο κεφάλαιο και να επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων», σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του Playboy Μπεν Κον.


Ο ιδρυτής του Χιου Χέφνερ, που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2017, είχε βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο το 2011.


Σήμερα, η Playboy Enterprises ανακοίνωσε το πρώτο βήμα της διαδικασίας: τη συμφωνία με την Mountain Crest Acquisitions, μια επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε για να αποτελέσει το «όχημα» άλλων ομίλων και βρίσκεται ήδη, από τον Ιούνιο, στον Nasdaq.


Η εξαγορά του Playboy ανέρχεται σε 381 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβανομένης μιας ανάληψης χρέους ύψους 142 εκατομμυρίων, διευκρίνισαν οι δύο εταιρείες.


«Το Playboy είναι μια μοναδική και ακαταμάχητη επενδυτική εταιρεία με μία από τις πιο αναγνωρισμένες φίρμες στον κόσμο», επισήμανε ο Σούγινγκ Λιου, διευθύνων σύμβουλος της "Spac", Mountain Crest Acquisition.


«Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα όπου όλος ο κόσμος μπορεί να αναζητά την ευχαρίστηση», υπογράμμισε ο Μπεν Κον.


Το περιοδικό, που είναι αφιερωμένο στον ερωτισμό και γνωστό παντού χάρη στο λογότυπό του, ένα κουνελάκι με παπιγιόν, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 180 χώρες.


Κατά τη διάρκεια των 70 ετών έκδοσής του, έχει δεχθεί επανειλημμένα σφοδρές κριτικές για το περιεχόμενό του. Είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1953, με τη Μέριλιν Μονρόε στο εξώφυλλό του.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ