ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ολλανδία: Σ'αυτή την έκθεση τέχνης τα ζευγάρια σχεδιάζουν το δικό τους «εικονικό μωρό»

Ολλανδία: Σ'αυτή την έκθεση τέχνης τα ζευγάρια σχεδιάζουν το δικό τους «εικονικό μωρό» Facebook Twitter
Reuters
0

Τα ζευγάρια που θέλουν να γίνουν γονείς, μπορούν να πάρουν μια ελάχιστη γεύση της μητρότητας/πατρότητας, δημιουργώντας το δικό τους «ψηφιακό μωρό» σε μια έκθεση τέχνης εικονικής πραγματικότητας στην Ολλανδία. 

Οι επισκέπτες, απαντώντας κάποιες ερωτήσεις μέσω ένος τάμπλετ, μπορούν να επιλέξουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, αλλά και της εμφάνισης του μωρού καθώς και άλλα γνωρίσματα. 

Στην εγκατάσταση με την υπογραφή της Ολλανδής visual artist, Victorine van Alphen που αποκαλείται «IVFX: Μετανθρώπινη γονεϊκότητα στην υβριδική πραγματικότητα», οι επισκέπτες κάθονται σε καναπέδες σε μια φουτουριστική αίθουσα με απαλό φωτισμό και απαντούν από κοινού στις ερωτήσεις. 

Ολλανδία: Σ'αυτή την έκθεση τέχνης τα ζευγάρια σχεδιάζουν το δικό τους «εικονικό μωρό» Facebook Twitter
Reuters

«Είχα πολλές βαθιές, προσωπικές συζητήσεις με ανθρώπους που με ενέπνευσαν» εξηγεί η Φαν Άλφεν που μίλησε, μεταξύ άλλων, με ανθρώπους που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά, με μια γυναίκα που έχασε ένα παιδί και με ζευγάρια που εξέταζαν το ενδεχόμενο της τεχνητής γονιμοποίησης. 

«Υπήρξαν πολλές όμορφες, δημιουργικές συζητήσεις, ανέκδοτες και αποκαλυπτικές που "γέννησαν" αυτό το αλλόκοτο φουτουριστικό πρότζεκτ. Έβαλα τον εαυτό μου σε ένα είδος "επικίνδυνης αποστολής" να δημιουργήσω μια παρουσία στην εικονική πραγματικότητα» προσθέτει. 

Ολλανδία: Σ'αυτή την έκθεση τέχνης τα ζευγάρια σχεδιάζουν το δικό τους «εικονικό μωρό» Facebook Twitter
Reuters

Μεταξύ των ερωτήσεων τίθεται και το αν οι γονείς θα επέτρεπαν στο τεχνητό πλάσμα τους να αναπαραχθεί, πυροδοτώντας συζητήσεις και διλήμματα μεταξύ των ζευγαριών. Οι επιλογές τους στη συνέχεια συλλέγονται για να δημιουργήσουν ένα «ηλεκτρονικό» μωρό - ένα ροζ πλάσμα που κλαίει σε μια θερμοκοιτίδα και έχει μια παλλόμενη κόκκινη καρδιά. 

«Εμείς είμαστε οι γονείς οπότε προφανώς εμείς το δημιουργήσαμε και θέλουμε να είμαστε στοργικοί και τρυφεροί, ωστόσο δεν είναι κάτι ανθρώπινο γι'αυτό είναι πραγματικά δύσκολο να συνδεθείς» λέει μια από τις εικονικές μαμάδες, που καλωσορίζει το ψηφιακό της πλάσμα με 3D γυαλιά και τραγουδώντας ένα νανούρισμα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ