Ο Μπάιντεν υπόσχεται «τέλος στην εποχή του σκότους» - Η ομιλία στο συνέδριο των Δημοκρατικών [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Μπάιντεν υπόσχεται «τέλος στην εποχή του σκότους» - Η ομιλία στο συνέδριο των Δημοκρατικών [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Τζο Μπάιντεν, δεσμεύθηκε να γυρίσει τη σελίδα του «φόβου» και των «διχασμών» που γνωρίζει η χώρα του, να βάλει τέλος σε «αυτή την εποχή σκότους στην Αμερική».

Ο Μπάιντεν έκανε το σχόλιο αυτό εκφωνώντας την ομιλία με την οποία ολοκληρώνεται το εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών, αποδεχόμενος και τυπικά το βράδυ της Πέμπτης (το πρωί σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας) το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Θα αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μακάρι η Ιστορία να μπορέσει να πει ότι το τέλος αυτού του κεφαλαίου του αμερικανικού σκότους άρχισε εδώ, απόψε», είπε, «αυτή είναι μια μάχη που την κερδίσουμε, και θα το κάνουμε μαζί. Σας το υπόσχομαι».


Κατηγορώντας τον Τραμπ ότι «βύθισε την Αμερική στο σκοτάδι εδώ και πολύ καιρό», ότι προκάλεσε «πολλή οργή, πολύ φόβο, πολλούς διχασμούς», ο κεντρώος Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, «εδώ και τώρα, σας το υπόσχομαι: εάν με εμπιστευτείτε και μου αναθέσετε την προεδρία, θα φροντίζω να βγάζω το καλύτερο από μέσα μας, όχι το χειρότερο. Θα είμαι σύμμαχος του φωτός, όχι του σκότους».

«Αυτό είναι ένα σπουδαίο έθνος, είμαστε καλός και αξιοπρεπής λαός», συνέχισε. Υποσχέθηκε εξάλλου ότι θα θέσει σε εφαρμογή εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού την «πρώτη ημέρα» της ενδεχόμενης θητείας του. Ακόμη, δήλωσε ότι η «εποχή των ερωτοτροπιών με δικτάτορες θα έχει παρέλθει» ανεπιστρεπτί εάν επικρατήσει τον Νοέμβριο.

 

«Θα είμαι ένας πρόεδρος αλληλέγγυος προς τους συμμάχους και τους φίλους μας, και θα το πω καθαρά στους αντιπάλους μας: η εποχή των ερωτοτροπιών με τους δικτάτορες παρήλθε», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν.

«Επί προεδρίας Μπάιντεν, η Αμερική δεν θα κλείνει τα μάτια αν η Ρωσία επικηρύσσει Αμερικανούς στρατιώτες. Δεν θα ανέχεται ξένες επεμβάσεις» στις εκλογές, συμπλήρωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, δεσμευόμενος ότι θα υπερασπίζεται «τα ανθρώπινα δικαιώματα» και την «αξιοπρέπεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/dpa/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM