ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πτώση των μετοχών της Bayer - Δικαστήριο αμφισβητεί τον διακανονισμό για καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο

Πτώση των μετοχών της Bayer - Δικαστήριο αμφισβητεί τον διακανονισμό για καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο Facebook Twitter
Πτώση των μετοχών της Bayer - Δικαστήριο αμφισβητεί τον διακανονισμό για τις αποζημιώσεις του Roundup (EPA)
0

Απότομη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας Bayer μετά από ερώτηση δικαστή που αφορά στις αποζημιώσεις για το Roundup.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 6% την Τρίτη, αφού ένας δικαστής των ΗΠΑ αμφισβήτησε τον προτεινόμενο διακανονισμό της γερμανικής εταιρείας για την αντιμετώπιση μελλοντικών υποθέσεων, σχετικά με καταγγελίες ότι το ευρέως χρησιμοποιούμενο ζιζανιοκτόνο Roundup προκάλεσε καρκίνο.

Τον περασμένο μήνα, η Bayer συμφώνησε να πληρώσει έως και 10,9 δισ. δολ. για να διευθετήσει σχεδόν 100.000 αγωγές στις ΗΠΑ.

Αυτό το ποσό περιλάμβανε 1,25 δισ. δολ. τα οποία δίνονται σε μαζική συμφωνία για την αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών δικαστικών διαφορών, μέρος του διακανονισμού δηλαδή, που απαιτεί έγκριση από το δικαστήριο.

«Το Δικαστήριο είναι διστακτικό σχετικά με την ορθότητα και τη δικαιοσύνη της προτεινόμενης διευθέτησης και σκοπεύει προσωρινά να αρνηθεί την πρόταση», δήλωσε ο δικαστής Vince Chhabria σε κατάθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

Σε απάντηση, η εταιρεία ανέφερε πως «Εκτιμούμε την εντολή του δικαστή να θέτει τις προκαταρκτικές ανησυχίες του σχετικά με την προτεινόμενη διευθέτηση. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εντολή και θα την εξετάσουμε κατά την προκαταρκτική ακρόαση της έγκρισης στις 24 Ιουλίου.»

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ