Η 10χρονη από το Βιετνάμ που δημιουργεί τέχνη απεικονίζοντας το χάος του κορωνοϊού

Η 10χρονη από το Βιετνάμ που δημιουργεί τέχνη απεικονίζοντας το χάος του κορωνοϊού Facebook Twitter
Η 10χρονη από το Βιετνάμ δημιουργεί τέχνη απεικονίζοντας το χάος του κορωνοϊού (Reuters)
0

H 10χρονη Nguyen Doi Chung Anh αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι της στο Βιετνάμ, λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας και μεταμόρφωσε σε τέχνη τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Το έργο της 10χρονης Chung Anh δείχνει πώς τα γεγονότα ξετυλίχτηκαν παγκοσμίως, απεικονίζοντας την καταστροφή με σχέδια από επιθετικά ορόσημα όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Άγαλμα της Ελευθερίας, το Μπιγκ Μπεν και ο Πύργος της Πίζας καθώς ο ιός εξαπλωνόταν σε όλη την Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι εικόνες της δείχνουν επίσης την επιτυχία του Βιετνάμ στον περιορισμό του ιού μετά από ένα κύμα εισαγόμενων μολύνσεων.

Ήταν η περίπτωση του επιβατικού αεροπλάνου VN54, που μετέφερε μια νέα παρτίδα μολυσμένων ατόμων, αφού το Βιετνάμ είχε ανακηρυχθεί απαλλαγμένο από ιούς για τρεις εβδομάδες. Η χώρα ανέφερε 332 κρούσματα και κανένα θάνατο.

Η 10χρονη από το Βιετνάμ που δημιουργεί τέχνη απεικονίζοντας το χάος του κορωνοϊού Facebook Twitter

«Το (έργο το) έφτιαξα με την ελπίδα ότι μπορούν να κρατήσουν το πνεύμα υψηλό για να αποτρέψουν ένα ξέσπασμα», λέει, αναφερόμενη σε όλους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

«Αυτό το κορίτσι είμαι εγώ, εδώ ζωγραφίζω και αυτά τα πράγματα είναι η φαντασία μου» λέει δείχνοντας το έργο της.

Αρκετές εικόνες της παρουσιάζουν το Diamond Princess, το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο εκατοντάδες επιβάτες μολύνθηκαν, ενώ στα έργα της φαίνεται και ο Li Wenliang, ο αείμνηστος Κινέζος γιατρός και μία από τις πιο ορατές μορφές της πανδημίας.

Ήταν εκείνος που οι αρχές επέπληξαν σφόδρα όταν εξέδωσε έγκαιρη προειδοποίηση για τον ιό. Λίγες μέρες μετά πέθανε.

Η μητέρα της Chung Anh, Doi Xuan Hieu, το επέλεξε ως το αγαπημένο της έργο.

«Με συγκίνησε βλέποντας ότι μπορεί να συμπαθεί και να αναγνωρίσει τη θυσία των γιατρών που διακινδύνευαν και έχασαν τη ζωή τους», είπε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM