Κίνα: Επίθεση σχολικού φύλακα με μαχαίρι σε δημοτικό -Τουλάχιστον 39 τραυματίες

Κίνα: Επίθεση σχολικού φύλακα με μαχαίρι σε δημοτικό -Τουλάχιστον 39 τραυματίες Facebook Twitter
0

Σχολικός φύλακας έκανε επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο στη νότια Κίνα, τραυματίζοντας τουλάχιστον 39 ανθρώπους, από τους οποίους οι 37 μαθητές.

Η επίθεση έγινε στις 8:30 το πρωί (τοπική ώρα), σε σχολείο στην αυτόνομη επαρχία Γκουανσί. Οι 37 μαθητές έχουν ελαφρά τραύματα, ενώ δύο ενήλικες- ο διευθυντής και ένας άλλος φύλακας- έχουν τραυματιστεί πιο σοβαρά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τοπικών αρχών. Κανένας από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο φύλακας, ο περίπου 50 ετών Λι Σιαομίν, συνελήφθη, σύμφωνα με την People's Daily. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις για τα κίνητρα του δράστη. Στις πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα κινεζικά ΜΜΕ, ενήλικες μεταφέρουν τα παιδιά εκτός του σχολείου, ενώ απ' έξω βρίσκονται πολλά ασθενοφόρα.

 

Οι επιθέσεις σε σχολεία δυστυχώς δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην Κίνα. Πέρυσι, τουλάχιστον 75 μαθητές τραυματίστηκαν και άλλοι 10 πέθαναν, σε μπαράζ επιθέσεων σε σχολεία σε όλη τη χώρα. Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας άνδρας μπήκε σε νηπιαγωγείο στην επαρχία Γιουνάν και ψέκασε ένα χημικό, με συνέπεια να τραυματίσει 51 παιδιά.

Δύο μήνες νωρίτερα, ένας άνδρας είχε σκοτώσει τουλάχιστον 8 μαθητές σε δημοτικό της επαρχίας Χουμπέι, ενώ τον Ιανουάριο επίθεση με σφυρί σε δημοτικό σχολείο του Πεκίνου άφησε τουλάχιστον 20 παιδιά με τραύματα. Εξαιτίας της αύξησης των επιθέσεων αυτού του είδους την τελευταία δεκαετία, πολλά σχολεία άρχισαν να προσλαμβάνουν φύλακες.

Με πληροφορίες από ΝΥΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ