Απεργία την Πρωτομαγιά

Κορωνοιός: Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στη Νέα Υόρκη - 731 πέθαναν σε μια μόνο μέρα

Κορωνοιός: Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στη Νέα Υόρκη - 731 πέθαναν σε μια μόνο μέρα Facebook Twitter
0

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 731 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα νέα στοιχεία είναι δραματικά καθώς ο αριθμός των θυμάτων σηματοδοτεί τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην Πολιτεία.

Τον απολογισμό ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, κάνοντας λόγο παράλληλα για μια διαφαινόμενη σταθεροποίηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία. Πρόσθεσε ότι οι αρχές και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν δημιουργήσει περίπου 3.000 νέες κλίνες  έκτακτης ανάγκης σε νοσοκομεία.

Ο κυβερνήτης τόνισε: «Χάσαμε 731 ανθρώπους. Πίσω από κάθε έναν από αυτούς τους αριθμούς είναι ένα άτομο, είναι μια οικογένεια, είναι μια μητέρα, είναι ένας πατέρας, μια αδελφή ή ένας αδελφός. Πολλοί στη Νέα Υόρκη βιώνουν και σήμερα πόνο».

Ωστόσο, ο κυβερνήτης αναφέρθηκε σε κάποια πιο ενθαρρυντικά στοιχεία, ιδίως στον μέσο όρο των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία τις τελευταίες τρεις ημέρες. «Αν δείτε τον μέσο όρο των τριών ημερών, αυτό είναι καλό νέο», τόνισε κατά τη διάρκεια της καθημερινής του ενημέρωσης για την κρίση. Οι προβλέψεις δείχνουν επίσης ότι «φτάνουμε σε ένα σταθερό επίπεδο στο συνολικό αριθμό των νοσηλειών», δήλωσε ο κυβερνήτης. «Βλέπουμε την αύξηση, και βλέπουμε ότι αρχίζει να μειώνεται».

Η Νέα Υόρκη μάχεται επί δύο εβδομάδες για να αυξήσει τις νοσοκομειακές της δυνατότητες και να αποκτήσει περισσότερους προστατευτικούς εξοπλισμούς και αναπνευστήρες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την συρροή ασθενών.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης το πλοίο του πολεμικού ναυτικού USNS Comfort, χωρητικότητας 1.000 κλινών και έχει εγκαταστήσει νοσοκομείο στο συνεδριακό κέντρο του κέντρου Τζάβιτς στο Μανχάταν, με περισσότερες από 2.500 κλίνες.

Ο Κουόμο δήλωσε πως συνεργάζεται με τους κυβερνήτες του Νιού Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ για ένα σχέδιο επανέναρξης της ζωής μόλις υποχωρήσει η κρίση.

Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Νέα Υόρκη καταγράφηκε το Σάββατο με 630 νεκρούς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.Τα κρούσματα στην αμερικανική μητρόπολη που είναι το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, είναι συνολικά 38.836.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του νέου κορονοϊού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανέρχεται σε 5.489.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ