Ισπανία: Πάνω από 2000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μία μέρα - Στους 288 οι νεκροί

Ισπανία: Πάνω από 2000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μία μέρα - Στους 288 οι νεκροί Facebook Twitter
0

Πάνω από 2000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν και περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν, σε διάστημα 24 ωρών στην Ισπανία, την δεύτερη πλέον πληττόμενη χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, συνολικά 7.753 κρούσματα έχουν καταγραφεί, ενώ 288 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα που έχει τεθεί σχεδόν ολόκληρη σε καραντίνα επιχειρώντας να φρενάρει την εξάπλωση της πανδημίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που δημοσιοποίησαν χθες οι αρχές, έκανε λόγο για περισσότερα από 5.700 κρούσματα και τουλάχιστον 183 νεκρούς.

Σε καραντίνα η χώρα

 

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την επιβολή σχεδόν ολικής καραντίνας στην Ισπανία, οι κάτοικοι της οποίας δεν θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων.

Τα δραστικά αυτά μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο της κατάστασης συναγερμού που κηρύχθηκε για δεκαπέντε ημέρες στην χώρα.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους είναι υποχρεωτικής εφαρμογής από απόψε», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός.

Οι Ισπανοί θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους «για να πάνε στην δουλειά», «για να αγοράσουν ψωμί», «για να πάνε στο φαρμακείο» ή «να λάβουν ιατρική φροντίδα», αλλά όχι «για να πάνε για φαγητό σε φίλους».

Η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στη δημόσια ζωή επιχειρώντας να αποτρέψει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού κι ενώ τα κρούσματα της νόσου αυξάνονται με ρυθμό ανάλογο της Ιταλίας.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη πλέον πληττόμενη χώρα της Ευρώπης μετά την Ιταλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ