Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τον νέο κοροναϊό

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τον νέο κοροναϊό Facebook Twitter
Ο Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ, για τον κοροναϊό (Πηγή φωτό EPA)
0

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν οι ηγέτες της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να συντονιστούν οι ενέργειές τους για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «σύντομα» θα γίνει τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Covid-19. «Πρέπει να συνεργαστούμε προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών μας», επισήμανε στην ανάρτησή του.


Ο Εμανουέλ Μακρόν γνωστοποίησε ότι η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη. «Η ισχύς εν τη ενώσει για να αντιμετωπίσουμε τον Covid-19. Καλώ τους Ευρωπαίους εταίρους μας σε επείγουσα δράση για τον συντονισμό των υγειονομικών μέτρων, της ερευνητικής προσπάθειας και της οικονομικής απάντησής μας. Ας δράσουμε μαζί από τώρα», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Παράλληλα, ο Μακρόν σε δηλώσεις του προανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες για «μεγαλύτερο ευρωπαϊκό και διεθνή συντονισμό» για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκληθεί από την επιδημία του κοροναϊού.

Νέα προληπτικά μέτρα στο Συμβούλιο της ΕΕ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον νέο κοροναϊό, το συμβούλιο της ΕΕ έθεσε σε εφαρμογή νέα προληπτικά μέτρα.

Έτσι, μειώνεται ο αριθμός των συνόδων και συνεδριάσεων του, των προπαρασκευαστικών οργάνων και των ομάδων εργασίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Επίσης, θα περιοριστεί ο αριθμός των μελών των αντιπροσωπιών που συμμετέχουν στις συνόδους και τις συνεδριάσεις. Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις ομάδων και τα μη αναγκαία μαθήματα κατάρτισης.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ