ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ιντλίμπ: Δεκάδες Τούρκοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν

Ιντλίμπ: Δεκάδες Τούρκοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν Facebook Twitter
2

Τουλάχιστον 34 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο.

Τον συγκεκριμένο αριθμό των νεκρών δεν επιβεβαιώνει η Άγκυρα, με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως οι νεκροί Τούρκοι είναι 22.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τη συριακή αεροπορία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και ανώτατων στελεχών του στρατού, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση στην Ιντλίμπ - όπου η επίθεση του συριακού στρατού, με τη συνδρομή των Ρώσων, για την επανακατάληψη του τελευταίου θήλακα αντίστασης των ανταρτών, έχει εκτοπίσει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση για τις τουρκικές δυνάμεις σε διάστημα μιας ημέρας, από τη στιγμή που η Άγκυρα άρχισε να αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες στην Ιντλίμπ, σε μία προσπάθεια να σταματήσει την προώθηση των στρατευμάτων του Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων του.

Λίγο μετά την επίθεση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ - χωρίς, πάντως, να έχει γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. 

Με πληροφορίες από Reuters/Al Jazeera/Anadolu

Διεθνή
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια