ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ολλανδία: Μπαράζ παγιδευμένων επιστολών -Ο αποστολέας εκβιάζει ζητώντας bitcoin

Ολλανδία: Μπαράζ παγιδευμένων επιστολών -Ο αποστολέας εκβιάζει ζητώντας bitcoin Facebook Twitter
Μπαράζ παγιδευμένων επιστολών στην Ολλανδία (Πηγή φωτό EPA)
0

Οι «επιθέσεις» με παγιδευμένες επιστολές συνεχίζονται στην Ολλανδία, καθώς σε τράπεζα προκλήθηκε «μικρής ισχύος έκρηξη», την Πέμπτη.


Από το συμβάν στο υποκατάστημα της ING στο Άμστερνταμ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της τράπεζας, αλλά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος εισέπνευσε καπνό. Επίσης, η αστυνομία εξουδετέρωσε παγιδευμένη επιστολή που βρέθηκε στα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας, κοντά στην Ουτρέχτη.


Από τις αρχές του χρόνου έχουν σταλεί πολλές παγιδευμένες επιστολές σε επιχειρήσεις σε όλη την Ολλανδία. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός. Ο αποστολέας των επιστολών εκβιάζει και απαιτεί να πληρωθεί σε bitcoin, ανέφερε η αστυνομία, αν και οι αρχές δεν αποκάλυψαν το ύψος του ποσού.


Η αστυνομία έκανε ελεγχόμενη έκρηξη έπειτα από τον εντοπισμό δύο παγιδευμένων επιστολών στον χώρο αλληλογραφίας της τράπεζας ABN Amro και της γιαπωνέζικης εταιρείας Ricoh, τις προηγούμενες ημέρες.


Οι αρχές εκτιμούν ότι αυτές οι δύο επιστολές συνδέονται με εκείνες που είχαν σταλεί σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα στις αρχές Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων, παγιδευμένες επιστολές είχαν πάει σε δύο ξενοδοχεία, ένα βενζινάδικο, ένα μεσιτικό γραφείο και μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρξε έκρηξη.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ