Ο θρίαμβος της ταινίας «Παράσιτα» στα φετινά Όσκαρ ήταν τα καλύτερα νέα για ένα μικρό νοτιοκορεάτικο fund, που επένδυσε στο φιλμ και τελικά κέρδισε το «τζακ ποτ».


Το fund που διαχειρίζεται η Ryukyung PSG Asset Management επένδυσε περίπου 500.000 δολάρια στο φιλμ που έγινε η πρώτη ξενόγλωσση ταινία η οποία κερδίζει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Τα «Παράσιτα» κόστισαν 11 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ήδη η ταινία έχει «μαζέψει» 165 εκατομμύρια έως τώρα. Και τα έσοδα από τα εισιτήρια αναμένεται να αυξηθούν μετά τα Όσκαρ.


Το συγκεκριμένο fund επενδύει μόνο σε ταινίες τη διανομή των οποίων κάνει η κορεάτικη CJ Group και έχει κέρδη 72,1% από το 2018 από τον Ιούλιο του 2018, όταν άρχισε να επενδύει στον κινηματογράφο, σύμφωνα με το Bloomberg. Επίσης έχει βγει κερδισμένο από άλλες επιτυχίες του κορεατικού σινεμά, που περιλαμβάνουν τις ταινίες «Extreme Job» και «Exit».


Η επιτυχία αυτού του fund δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι οι επενδυτές στρέφονται σε ακόμη πιο άγνωστες, εναλλακτικές επενδύσεις, καθώς τα επιτόκια πέφτουν παγκοσμίως. «Τα κινηματογραφικά fund είναι στο προσκήνιο αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο Άντι Κιμ, αναλυτής της Samsung Securities στη Σεούλ. Σημείωσε όμως, ότι παρά τη δημοτικότητα των «Παράσιτων», είναι δύσκολο να διευρυνθεί σημαντικά η επενδυτική βάση σε αυτό τον τομέα, λόγω, μεταξύ άλλων, του γεγονός ότι είναι δύσκολο να αξιολογηθεί το αν θα πάει καλά μια ταινία.

 

Πάντως, αυτό το fund δεν είναι το μόνο που βγαίνει κερδισμένο από την επιτυχία των «Παράσιτων». Οι μετοχές της εταιρείας παραγωγής, της Barunson Entertainment & Arts, εκτινάχθηκαν κατά περίπου 90% αυτή την εβδομάδα. Ο βασικός επενδυτής της ταινίας, η CJ ENM, ενισχύθηκε κατά 4,5% και η μετοχή της NongShim που φτιάχνει τα νουντλς που εμφανίζονται στην ταινία, σημείωσε άνοδο 11% αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr