Κορεατικό fund έπιασε το «τζακ ποτ» επενδύοντας στα «Παράσιτα»

Κορεατικό fund έπιασε το «τζακ ποτ» επενδύοντας στα «Παράσιτα» Facebook Twitter
Τα «Παράσιτα» αποτέλεσαν το «τζακ ποτ» για ένα κορεάτικο fund (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο θρίαμβος της ταινίας «Παράσιτα» στα φετινά Όσκαρ ήταν τα καλύτερα νέα για ένα μικρό νοτιοκορεάτικο fund, που επένδυσε στο φιλμ και τελικά κέρδισε το «τζακ ποτ».


Το fund που διαχειρίζεται η Ryukyung PSG Asset Management επένδυσε περίπου 500.000 δολάρια στο φιλμ που έγινε η πρώτη ξενόγλωσση ταινία η οποία κερδίζει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Τα «Παράσιτα» κόστισαν 11 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ήδη η ταινία έχει «μαζέψει» 165 εκατομμύρια έως τώρα. Και τα έσοδα από τα εισιτήρια αναμένεται να αυξηθούν μετά τα Όσκαρ.


Το συγκεκριμένο fund επενδύει μόνο σε ταινίες τη διανομή των οποίων κάνει η κορεάτικη CJ Group και έχει κέρδη 72,1% από το 2018 από τον Ιούλιο του 2018, όταν άρχισε να επενδύει στον κινηματογράφο, σύμφωνα με το Bloomberg. Επίσης έχει βγει κερδισμένο από άλλες επιτυχίες του κορεατικού σινεμά, που περιλαμβάνουν τις ταινίες «Extreme Job» και «Exit».


Η επιτυχία αυτού του fund δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι οι επενδυτές στρέφονται σε ακόμη πιο άγνωστες, εναλλακτικές επενδύσεις, καθώς τα επιτόκια πέφτουν παγκοσμίως. «Τα κινηματογραφικά fund είναι στο προσκήνιο αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο Άντι Κιμ, αναλυτής της Samsung Securities στη Σεούλ. Σημείωσε όμως, ότι παρά τη δημοτικότητα των «Παράσιτων», είναι δύσκολο να διευρυνθεί σημαντικά η επενδυτική βάση σε αυτό τον τομέα, λόγω, μεταξύ άλλων, του γεγονός ότι είναι δύσκολο να αξιολογηθεί το αν θα πάει καλά μια ταινία.

Πάντως, αυτό το fund δεν είναι το μόνο που βγαίνει κερδισμένο από την επιτυχία των «Παράσιτων». Οι μετοχές της εταιρείας παραγωγής, της Barunson Entertainment & Arts, εκτινάχθηκαν κατά περίπου 90% αυτή την εβδομάδα. Ο βασικός επενδυτής της ταινίας, η CJ ENM, ενισχύθηκε κατά 4,5% και η μετοχή της NongShim που φτιάχνει τα νουντλς που εμφανίζονται στην ταινία, σημείωσε άνοδο 11% αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Διεθνή / Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Δύο υποψήφιοι πρόεδροι της Ρουμανίας: ο 38χρονος Τζόρτζε Σιμιόν, επικεφαλής του εθνικιστικού AUR και θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ, και ο 55χρονος Νικουσόρ Νταν, δήμαρχος Βουκουρεστίου με κεντρώο προφίλ
LIFO NEWSROOM
Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Διεθνή / Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Η Ουκρανία εξαρτάται από τη στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ για να συνεχίσει να αντιστέκεται στη Ρωσία - Ο Τραμπ απειλεί να κόψει αυτή τη βοήθεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της χώρας και του Ζελένσκι
LIFO NEWSROOM
Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήθελε να σταματήσει τη συμφωνίας Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Τι αποκαλύπτουν έγγραφα

Διεθνή / Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήθελε να σταματήσει τη συμφωνίας Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Τι αποκαλύπτουν έγγραφα

Απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν σε τούνελ της Γάζας αποκαλύπτουν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου για να εμποδίσει τη συμφωνία Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Ο ρόλος του Ιράν και οι επιπτώσεις στην ειρηνευτική διαδικασία
LIFO NEWSROOM
Χώρα τεμπέληδων; - Γιατί ο Μερτς θέλει να δουλεύουν περισσότερο οι Γερμανοί

Διεθνή / Χώρα τεμπέληδων; - Γιατί ο Μερτς θέλει να δουλεύουν περισσότερο οι Γερμανοί

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς καλείται να λύσει το γερμανικό παράδοξο: υψηλή απασχόληση αλλά ιστορικά χαμηλές ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο. Ποιες μεταρρυθμίσεις προωθεί για να στηρίξει την οικονομία;
LIFO NEWSROOM
Έκρυθμη η κατάσταση στη Λιβύη: Η Τουρκία απομακρύνει υπηκόους της – ΟΗΕ ζητά τήρηση εκεχειρίας

Διεθνή / Έκρυθμη η κατάσταση στη Λιβύη: Η Τουρκία απομακρύνει υπηκόους της – ΟΗΕ ζητά τήρηση εκεχειρίας

Η Τουρκία επαναπατρίζει 82 υπηκόους της από την Τρίπολη λόγω σφοδρών συγκρούσεων - Η διεθνής κοινότητα ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός και πολιτική σταθερότητα στη Λιβύη.
LIFO NEWSROOM