Λιβύη: Εκρήξεις και ανασφάλεια στη Βεγγάζη

1

Εκρήξεις βομβών συγκλόνισαν την Βεγγάζη στη Λιβύη αποδεικνύοντας, ότι δύο χρόνια μετά την πτώση του Μοαμάρ Καντάφι η κατάσταση κάθε άλλο παρά εμπνέει ασφάλεια.

Θύματα δεν υπήρξαν από τις επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα στην πόλη, απ' όπου ξεκίνησε η επανάσταση κατά του καθεστώτος. 

«Άκουσα τις εκρήξεις τα ξημερώματα η οποία ήταν τόσο ισχυρή ώστε να καταστρέψει και το σχολείο, που βρίσκεται πίσω απ' το αστυνομικό τμήμα. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται, αλλά η έρευνα βρίσκεται σ' εξέλιξη» δήλωσε ο Αουάντ Ιμπραχημ Ελμπαρασί, αντιπρόεδρος της λιβυκής κυβέρνησης.

Ούτε στην πρωτεύουσα Τρίπολη η εικόνα διαφέρει. Πριν τρεις εβδομάδες εκδηλώθηκε επίθεση στην γαλλική πρεσβεία, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν νέα ταξιδιωτική οδηγία και μαζί με τη Βρετανία αποφάσισαν να απομακρύνουν τμήμα του προσωπικού τους απ' τις διπλωματικές τους αποστολές.

Σε αυτήν την κίνηση συνέβαλε και η κατάληψη από παραστρατιωτικές δυνάμεις, δύο Υπουργείων δημιουργώντας επιπρόσθετους πονοκεφάλους σε μία κυβέρνηση που αδυνατεί να ελέγξει τα ένοπλα στοιχεία.

Πηγή: Εuronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν θ'αργήσουμε να νοσταλγήσουμε τον Μουμπάρακ και τον Καντάφι, όπως κάποτε πολλοί νοστάλγησαν τον Σάχη του Ιράν...Γι' αυτό ας ξανασκεφτούν οι αετοί της Δύσης τι πάνε να κάνουν γκρεμίζοντας τον Άσαντ στη Συρία...