Εκρήξεις βομβών συγκλόνισαν την Βεγγάζη στη Λιβύη αποδεικνύοντας, ότι δύο χρόνια μετά την πτώση του Μοαμάρ Καντάφι η κατάσταση κάθε άλλο παρά εμπνέει ασφάλεια.

Θύματα δεν υπήρξαν από τις επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα στην πόλη, απ' όπου ξεκίνησε η επανάσταση κατά του καθεστώτος. 

«Άκουσα τις εκρήξεις τα ξημερώματα η οποία ήταν τόσο ισχυρή ώστε να καταστρέψει και το σχολείο, που βρίσκεται πίσω απ' το αστυνομικό τμήμα. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται, αλλά η έρευνα βρίσκεται σ' εξέλιξη» δήλωσε ο Αουάντ Ιμπραχημ Ελμπαρασί, αντιπρόεδρος της λιβυκής κυβέρνησης.

Ούτε στην πρωτεύουσα Τρίπολη η εικόνα διαφέρει. Πριν τρεις εβδομάδες εκδηλώθηκε επίθεση στην γαλλική πρεσβεία, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν νέα ταξιδιωτική οδηγία και μαζί με τη Βρετανία αποφάσισαν να απομακρύνουν τμήμα του προσωπικού τους απ' τις διπλωματικές τους αποστολές.

Σε αυτήν την κίνηση συνέβαλε και η κατάληψη από παραστρατιωτικές δυνάμεις, δύο Υπουργείων δημιουργώντας επιπρόσθετους πονοκεφάλους σε μία κυβέρνηση που αδυνατεί να ελέγξει τα ένοπλα στοιχεία.

Πηγή: Εuronews

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr