Απεργία την Πρωτομαγιά

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο Facebook Twitter
EPA
0

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση με μαχαίρι στο νότιο Λονδίνο, σύμφωνα με το Amaq, το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης.

«Ο δράστης της επίθεσης στον τομέα Στρέταμ στο νότιο Λονδίνο χθες είναι ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επίθεση απαντώντας στο κάλεσμα για επιθέσεις εναντίον πολιτών των χωρών του συνασπισμού», υποστήριξε το Ισλαμικό Κράτος, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάποιες απτές αποδείξεις για αυτό. 

H επίθεση έγινε γύρω στις 14.00 (τοπική ώρα) στην περιοχή με κατοικίες του Στρίθαμ. Όπως ανακοίνωσε αργότερα η αστυνομία, ένοπλοι αξιωματικοί πυροβόλησαν τον 20χρονο που μαχαίρωσε δύο ανθρώπους. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο άνθρωπος που πυροβολήθηκε από την αστυνομία είναι νεκρός. Οι συνθήκες ερευνώνται, το περιστατικό χαρακτηρίστηκε τρομοκρατικό», πρόσθεσε η αστυνομία.

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία, είχε πλέξει το εγκώμιο του Ισλαμικού Κράτους, είχε μοιραστεί ένα περιοδικό της Αλ Κάιντα στο διαδίκτυο και είχε παροτρύνει την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ