ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πιλότος παύθηκε από τα καθήκοντά του για φωτογραφία με επιβάτιδα στο πιλοτήριο

Πιλότος παύθηκε από τα καθήκοντά του για φωτογραφία με επιβάτιδα στο πιλοτήριο Facebook Twitter
Έπαυσαν πιλότο μετά από φωτογραφία με επιβάτιδα στο πιλοτήριο
0

Δια βίου απαγόρευση από πτήσεις επιβλήθηκε σε Κινέζο πιλότο, μετά από την κυκλοφορία «ένοχης» φωτογραφίας μέσα στο πιλοτήριο.


Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η φωτογραφία τραβήχτηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην πτήση GT1011 της Air Guilin από την πόλη Guilin στην Yangzhou. Εμφανίζει μία χαμογελαστή γυναίκα να ποζάρει από τη θέση του πιλότου, έχοντας δίπλα της αναψυκτικά και σνακ, και να σχηματίζει με τα δάχτυλά της το – δημοφιλές στην Κίνα – σήμα της νίκης. «Ευχαριστίες στον πιλότο. Τόσο ευτυχισμένη», γράφει κάτω από τη φωτογραφία.


Η κυκλοφορία τής φωτογραφίας στα social media ανάγκασε την αεροπορική εταιρεία να αναλάβει δράση. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ο πιλότος παραβίασε στους κανόνες εναέριας ασφάλειας. Η εταιρεία δε διευκρινίζει αν η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης, ωστόσο Κινέζοι πιλότοι και αναλυτές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως το «κλικ» έγινε εν πτήσει.


Ο πιλότος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, παύθηκε δια βίου από τα καθήκοντά του – αν και παραμένει ασαφές αν διατηρεί ή όχι άλλο ρόλο στην εταιρεία. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας της Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, απαγορεύεται η πρόσβαση επιβατών στο πιλοτήριο, χωρίς λόγο ή πρότερη άδεια.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ