Καναδάς: Δύο νεκροί και 400.000 χωρίς ρεύμα από την ισχυρή θύελλα στο Κεμπέκ

Καναδάς: Δύο νεκροί και 400.000 χωρίς ρεύμα από την ισχυρή θύελλα στο Κεμπέκ Facebook Twitter
(Φωτογραφία The Globe and Mail Canada)
0

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 400.000 έμειναν χωρίς ρεύμα στο Κεμπέκ, από την σφοδρότατη θύελλα που έπληξε την επαρχία του Καναδά

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα ξερίζωσαν δέντρα και προκάλεσαν διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Από τη θύελλα που ξεκίνησε την Παρασκευή πλημμύρισαν περίπου 30 δρόμοι και έπεσαν 2.500 δέντρα και 250 κολόνες του ηλεκτρικού στην επαρχία αυτή του Καναδά.

Συνεργεία με συνολικά 1.000 Καναδούς εργάτες προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση ενώ άλλο ένα κλιμάκιο 40 ατόμων είναι καθ' οδόν για τον Καναδά από το Ντιτρόιτ, προκειμένου να παράσχει βοήθεια, μετέδωσε το CBC News.

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκό δήλωσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως ορισμένα νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στο σκοτάδι για μερικές ημέρες ακόμη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM