No.1

Πανηγυρίζει ο Τραμπ: Σκληρός τύπος ο Ερντογάν. Σκληρή αγάπη για τη συμφωνία. Υπέροχοι οι Κούρδοι

Πανηγυρίζει ο Τραμπ: Σκληρός τύπος ο Ερντογάν. Σκληρή αγάπη για τη συμφωνία. Υπέροχοι οι Κούρδοι Facebook Twitter
2

Συγχαρητήρια στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει μετά την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Συρία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Με μαζικά tweet αναφέρεται στη συμφωνία και τον τούρκο ομόλογό του, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει «σκληρό τύπο» «Ο Ερντογάν είναι ένας σκληρός τύπος, (tough man), έπραξε το σωστό», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.

O Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια «σπουδαία ημέρα» για τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τους Κούρδους, μιλώντας για «εκπληκτικό αποτέλεσμα». «Έχουμε μια κατάπαυση του πυρός διάρκειας πέντε ημερών» δήλωσε ο Τραμπ από το Φορτ Ουόρθ στο Τέξας. «Πήραμε όλα όσα θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε ποτέ» πρόσθεσε. «Οι Κούρδοι είναι απίστευτα χαρούμενοι με αυτήν τη λύση» συμπλήρωσε, εκφράζοντας ικανοποίηση επειδή οι διαπραγματεύσεις καρποφόρησαν «τόσο σύντομα». Ο ίδιος σημείωσε ότι θα αρθούν «πολύ σύντομα» οι κυρώσεις και οι δασμοί σε βάρος της Άγκυρας, επισημαίνοντας πως οι κυρώσεις δεν είναι πλέον απαραίτητες.

«Θέλω να ευχαριστήσω του Κούρδους», είπε τονίζοντας ότι η κατάπαυση του πυρός έσωσε τις ζωές τους. «Οι Κούρδοι είναι υπέροχοι» συνέχισε ο Τραμπ, που χαρακτήρισε σκληρό άνδρα που έκανε το σωστό, το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Είναι φοβερός ηγέτης, σκληρός άνδρας, ισχυρός άνδρας και έπραξε το σωστό».

«Πρόκειται για μια καταπληκτική ημέρα για τον πολιτισμό. Είμαι υπερήφανος που οι ΗΠΑ έμειναν στο πλευρό μου ακολουθώντας ένα απαραίτητο, αλλά αντισυμβατικό μονοπάτι. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να πετύχουν αυτή τη «Συμφωνία» εδώ και πολλά χρόνια. Εκατομμύρια ζωές θα σωθούν. Συγχαρητήρια σε ΟΛΟΥΣ!» έγραψε στο Twitter.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η συμφωνία εκεχειρίας με την Τουρκία είναι αποτέλεσμα της «σκληρής αγάπης». «Αυτή η συμφωνία δεν θα μπορούσε να συμβεί ΠΟΤΕ πριν από τρεις ημέρες. Χρειαζόταν λίγη «σκληρή» αγάπη προκειμένου να επιτευχθεί. Απίθανο για όλους!» τουίταρε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διεθνή
2

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM