Απεργία την Πρωτομαγιά

Times: Ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να προκαλέσει την Βασίλισσα για να τον αποπέμψει

Times: Ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να προκαλέσει την Βασίλισσα για να τον αποπέμψει Facebook Twitter
0

Σε μια σπάνια κίνηση, ο Μπορίς Τζόνσον σχεδιάζει να προκαλέσει τη βασίλισσα Ελισάβετ να τον αποπέμψει αντί να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία σε μια προσπάθεια να πετύχει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, αποκάλυψαν οι υπουργοί του.

Σε μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της συνταγματικής κρίσης, οι υπουργοί του δήλωσαν ότι ο Τζόνσον δεν θα παραιτηθεί εάν οι προτάσεις του απορριφθούν από τις Βρυξέλλες και οι βουλευτές προσπαθούσαν να τον εμποδίσουν για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.Ο Τζόνσον δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ακόμη και σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας εναντίον του.

«Εκτός αν η αστυνομία εμφανιστεί στην πόρτα της Downing Street με ένταλμα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού, δεν θα φύγει», ανέφερε ένας ανώτερος των Συντηρητικών, σύμφωνα με τους Sunday Times. Την τελευταία φορά που μονάρχης της Βρετανίας απομάκρυνε έναν πρωθυπουργό ήταν το 1834.

Σύμφωνα μάλιστα με άλλο βρετανικό δημοσίευμα, η Ελισάβετ έχει ήδη ενημερωθεί για τη διαδικασία αποπομπής σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι τέτοιο και είναι έτοιμη να το κάνει. Χαρακτηριστική είναι η ρήση που χρησιμοποιούν οι Financial Times για την κρίση που επίκειται σε περίπτωση τέτοιας απόφαση: «To στέμμα είναι λιγότερο σημαντικό για τη δύναμη που έχει, αλλά όχι για τη δύναμη που εμποδίζει τους άλλους να έχουν». Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι επικεφαλής της κυβέρνησης αλλά δεν έχει απόλυτο έλεγχο. Υπάρχουν ορισμένες εξουσίες που διατηρεί η Ελισάβετ.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ