Η αγάπη της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας για τα σκυλιά ράτσας Κόργκι έχει εκτινάξει τη δημοφιλία τους, αλλά αυτή είναι μόνο μια παράμετρος της ξαφνικής φήμης που απέκτησαν πάλι.

 

Στην Ασία, σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη και η Ιαπωνία, τα κόργκι καφέ  ζουν μέρες δόξας με χιλιάδες πελάτες και οι επιχειρήσεις τέτοιου είδους ανθίζουν. To BBC εξερευνά το πώς τα σκυλιά Κόργκι έγιναν και πάλι μια από τις αγαπημένες ράτσες παγκοσμίως. Η Ciara Fannel, του βρετανικού Kennel Club, εξηγεί πως τα τελευταία δύο χρόνια με σειρές όπως το «The Crown» στο Netflix και το animation «Τhe Queen's Korgi» συνέδεσαν ξανά τα σκυλιά Κόργκι με την βασίλισσα στην ποπ κουλτούρα.

 

H ιδιοκτήτρια ενός Κόργκι-καφέ στην Ταϊλάνδη λέει πως η δουλειά έχει αυξηθεί πολύ εδώ και μήνες. Κάθε μέρα δέχονται πολλούς πελάτες αλλά περιορίζονται στο να επιτρέπουν 55 ανθρώπους ανά επίσκεψη, και πως σε μια εβδομάδα έχουν περίπου 1000 πελάτες. Αυτό προκύπτει καθώς το καφέ έχει ορίσει τρεις ημερήσιες περιόδους επισκέψεων την ημέρα οι οποίες έχουν διάρκεια 90 λεπτά. Η τιμή για τον κάθε πελάτη είναι 12 δολάρια και περιλαμβάνει ένα ποτό.

 

Τα Κόργκι που πλημμυρίζουν το καφέ είναι εκεί για να δεχθούν χάδια και να βγάλουν σέλφις. Αλλά, η ιδιοκτήτρια λέει πως εξασφαλίζει ότι τα σκυλιά δεν δέχονται πίεση και δεν εξαναγκάζονται να ευχαριστήσουν τους πελάτες για να μην στρεσαριστούν. Μετά από κάθε επίσκεψη έχουν διάλειμμα μιας ώρας χωρίς την παρουσία ανθρώπων στο χώρο. Την ίδια ώρα, όλη αυτή η δημοφιλία που απολαμβάνουν τα σκυλιά Κόργκι ενισχύεται από τα social media. Eκεί, η ράτσα αυτή κερδίζει συνεχώς έδαφος και ενδιαφέρον και μια ολόκληρη βιομηχανία με εμπόριο έχει προκύψει από την αγάπη που δείχνει ο κόσμος.