Η Χίλαρι Κλίντον διαβάζει τα περιβόητα emails της στην Μπιενάλε της Βενετίας

Η Χίλαρι Κλίντον διαβάζει τα περιβόητα emails της στην Μπιενάλε της Βενετίας Facebook Twitter
1

Η Χίλαρι Κλίντον έκανε μια στάση στην Μπιενάλε της Βενετίας, όπου καθισμένη πίσω από ένα αντίγραφο του Οβάλ Γραφείου, ήρθε αντιμέτωπη με το ίδιο θέμα που της στάθηκε εμπόδιο και την τελευταία φορά που συναγωνίστηκε για μια θέση σε αυτό το τραπέζι- τα περιβόητα πλέον emails της.

Η εγκατάσταση, που δημιούργησε ο καλλιτέχνης και ποιητής Kenneth Goldsmith για ένα πρότζεκτ σχετικό με την Μπιενάλε στο Despar Teatro Italia, έχει τίτλο «HILLARY: The Hillary Clinton Emails (2019)», μια αναφορά στα χιλιάδες emails που ήταν αποθηκευμένα στον ιδιωτικό server της Χίλαρι Κλίντον και τα οποία αξιοποίησαν οι Ρεπουμπλικάνοι για να υπονομεύσουν την υποψηφιότητά της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Kenneth Goldsmith εκτύπωσε όλη την αμφιλεγόμενη αλληλογραφία, σε μια στοίβα με περισσότερα από 60.000 έγγραφα, δημιουργώντας «το καταπληκτικότερο ποίημα του 21ου αιώνα, ένα αντι-μνημείο στην παράνοια της ειδεχθούς, συκοφαντικής καμπάνιας εναντίον της Χίλαρι Κλίντον», σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου. 

Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον, σχολιάζοντας το έργο, δημοσίευσε στο Twitter της μια φωτογραφία να κάθεται στο γραφείο, γράφοντας στην λεζάντα: «Βρήκα τα emails μου στην Μπιενάλε της Βενετίας. Κάποιος να ειδοποιήσει τους Ρεπουμπλικάνους». 

Με πληροφορίες από The Art Newspaper

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια