ΗΠΑ: Τον καταδίκασαν σε ισόβια επειδή έκλεψε 50 δολάρια - Τώρα αποφυλακίζεται μετά από 36 χρόνια

ΗΠΑ: Τον καταδίκασαν σε ισόβια επειδή έκλεψε 50 δολάρια - Τώρα αποφυλακίζεται μετά από 36 χρόνια Facebook Twitter
7

Δικαστής στην Αλαμπάμα διέταξε την αποφυλάκιση ενός άντρα που είχε ληστέψει έναν φούρνο το 1983, αποσπώντας περίπου 50 δολάρια, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ισόβια.

Η σκληρή ποινή που επιβλήθηκε τότε στον Alvin Kennard, 58 ετών σήμερα, προέκυψε λόγω την πολύ αυστηρής ισχύουσας τότε νομοθεσίας, που είχε εισαχθεί την δεκαετία του '70 προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς εγκληματικές πράξεις.

Η απόφαση αποφυλάκισης προκάλεσε ανακούφιση αλλά και έντονη συγκίνηση στους φίλους και συγγενείς του 58χρονου, που όλα αυτά τα χρόνια τον επισκέπτονταν τακτικά στην φυλακή. Η δικηγόρος του σχολίασε πως ο ίδιος «νιώθει κατενθουσιασμένος από την ευκαιρία» που του δόθηκε και πως επιθυμεί να επιστρέψει στην παλιά του δουλειά ως ξυλουργός.

Το 1983, όταν ήταν 22 ετών, ο Kennard είχε ληστέψει έναν φούρνο με μαχαίρι. Παρόλο που δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή. Καθώς η σχετική νομοθεσία ήταν πολύ αυστηρή, όλες οι προσπάθειές του για αναστολή είχαν αποτύχει, μέχρι που άλλαξε τελικά το πλαίσιο.

O Kennard είπε στο δικαστήριο πως αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των πράξεών του. «Το εκπληκτικό μαζί του είναι πως παρόλο που πίστευε ότι θα μείνει στη φυλακή για την υπόλοιπη ζωή του, πραγματικά άλλαξε εντελώς ως άνθρωπος», σχολίασε η δικηγόρος του, σύμφωνα με τον Guardian. 

Σύμφωνα με το ABC News, ο 58χρονος είχε σκεφτεί ακόμη και σε ποιον θα άφηνε τα υπάρχοντά τους στην φυλακή, αν ποτέ έφευγε. Όπως είπε η δικηγόρος του, λόγω των μεγάλων στερήσεων στην φυλακή όπου κρατείτο, «ήθελε να βεβαιωθεί πως κάποιος άλλος θα πάρει τα ισοθερμικά του ώστε να ζεσταίνεται τον χειμώνα».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Διεθνή / Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Το Ισραήλ φαίνεται πως προετοιμάζει την «ευρείας κλίμακας επίθεση» για την οποία απειλεί εδώ και καιρό - «Προσωρινή και περιορισμένης κλίμακας η επιχείρηση», διαβεβαιώνει ο στρατός
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν είναι ασύλληπτο, απλά αυτός ήταν Μαύρος... Και ζούσε και στον Νότο...Και το 1983, ήταν ακόμα νωπές οι μνήμες από την εποχή της δεκαετίας του 60 και του 70 όπου οι Μαύροι είχαν σηκώσει κεφάλι διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά τους, ενώ παράλληλα κάπως ξεδοντιάζονταν και οι ευυπόληπτοι κύριοι που στελέχωναν την Κου Κλουξ Κλαν.
Οπως επίσης άντε να εξηγήσεις στους Αμερικανούς ότι, αν κλέψεις 5, 50 ή 500 εκατομμύρια αλλά φοράς γραβάτα και καλοραμμένο κουστούμι, θα έλθεις σε ένα "δικαστικό συμβιβασμό" με τις δικαστικές αρχές, θα καταδικαστείς σε λίγα χρόνια φυλάκιση και θα εκτίσεις μικρό μέρος της σε φυλακές πολυτελείας όπου δεν θα σου χρειάζονται. ισοθερμικά εσώρουχα για να αντιμετωπίσεις τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Επίσης, άντε να εξηγήσεις στους Αμερικανούς ότι, αν ανήκεις σε ένα από τα λόμπι που κάνει το παν για να παραπλανήσει την κοινωνία ως προς το πόσο βλαβερά είναι τα προϊόντα που παράγει, σε βαθμό αυτά να κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ζωές (βλέπε παλιότερα το λόμπι του καπνού, σήμερα το λόμπι των οπιοειδών φαρμάκων ή την Monsanto και το καρκινογόνο Roundup), τότε δεν θα ενοχληθείς ποτέ από τη δικαιοσύνη και θα ξεκοκαλίσεις ανεμπόδιστος τα άνομα κέρδη σου. Δεν κράταγες δα και κανένα μαχαίρι...
Ως είθισται τα ανακατώνεις γιατι ετσι.Ποινική δικαιοσύνη = φυλακή. Εκεί δεν χωράνε συμβιβασμοί παρά μόνο με το ίδιο το θύμα. Βλ. υποθέσεις Michael Jackson.Αστική δικαιοσύνη = πρόστιμα. Εκεί γίνονται συμβιβασμοί με βάση τη σχέση κόστους οφέλους για τα δύο μέρη.Σε τι αναφερεσαι;Εγώ μιλάω για τον δολοφόνο Κουφοντινα.