ΤΩΡΑ!

Ινδία: Τουλάχιστον 184 οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο μουσώνας

Ινδία: Τουλάχιστον 184 οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο μουσώνας Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 184 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία ενώ σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τις  πλημμύρες που προκάλεσε ο μουσώνας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό  των τοπικών Αρχών.

Η πολιτεία Κεράλα είναι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πλέον πληγείσα περιοχή της Ινδίας από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα το διεθνές αεροδρόμιο Κοτσί.

«Τουλάχιστον 76 άνθρωποι πέθαναν, 58 αγνοούνται και 32 τραυματίστηκαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πραμόντ Κουμάρ, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Κεράλα. Περίπου 288.000 άνθρωποι, σε αυτήν την πολιτεία, απομακρύνθηκαν προς ασφαλείς περιοχές.

Στη γειτονική πολιτεία Καρνατάκα, όπου σημειώθηκαν οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών, ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 42 νεκρούς. «Απομακρύναμε περισσότερους από 580.000 ανθρώπους» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καρνατάκα.

Τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πολιτείες Μαχαράστρα και Γκουτζαράτ (δυτικά) και δεκάδες χιλιάδες άλλοι μεταφέρθηκαν σε καταυλισμούς εκτοπισμένων, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Διεθνή / Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Αν και η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε ορισμένες περιοχές, χιλιάδες καταναλωτές ενδέχεται να παραμείνουν χωρίς ρεύμα έως την Πέμπτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών
THE LIFO TEAM