Μόνο στο Χονγκ Κόνγκ: Τι συμβαίνει όταν ασθενοφόρο πρέπει να περάσει από διαδήλωση

Μόνο στο Χονγκ Κόνγκ: Τι συμβαίνει όταν ασθενοφόρο πρέπει να περάσει από διαδήλωση Facebook Twitter
3

Ένα συγκινητικό στιγμιότυπο από τις μαζικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ έγινε viral στο διαδίκτυο. 

Εκατομμύρια διαδηλωτές κατέκλυσαν ξανά τους δρόμους του ημιαυτόνομου λιμανιού - αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει το νομοσχέδιο έκδοσης υπόπτων στην Κίνα. Η επίμαχη απόφαση της επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Κάρι Λαμ, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για πιθανή στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων του Πεκίνου ενώ εγείρονται φόβοι ότι ανοίγει ο δρόμος για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα.

Μόνο στο Χονγκ Κόνγκ: Τι συμβαίνει όταν ασθενοφόρο πρέπει να περάσει από διαδήλωση Facebook Twitter

Στο βίντεο, ένα ασθενοφόρο που κάνει έκτακτη διακομιδή, κινείται με άνεση στον πλημμυρισμένο από κόσμο δρόμο, καθώς οι διαδηλωτές ανοίγουν αμέσως και, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, το όχημα περνά για να φτάσει στον προορισμό του. Η εικόνα από drone είναι πραγματικά εντυπωσιακή. 

Το Χονγκ Κονγκ υπήρξε βρετανική αποικία από το 1842 και ανήκε στη Βρετανική Κοινοπολιτεία έως το 1997, οπότε η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στη Κίνα. Από τον λιμένα του Χονγκ Κονγκ γινόταν και συνεχίζεται σήμερα να διενεργείται, το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της Κίνας. Υπό τον όρο της σινοβρετανικής κοινής Διακήρυξης, η Κίνα έχει υποσχεθεί ότι το Χονγκ Κονγκ θα έχει έναν σχετικά υψηλό βαθμό αυτονομίας τουλάχιστον έως το 2047 καθώς αυτό κρίνεται αναγκαίο για οικονομικούς κυρίους λόγους. 

 
Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Απλα εκπληκτικη κοινωνικη συνειδηση, μονο μπραβο μπορεις να πεις και να συγκινείσαι.Δυστυχως δε μπορω να αποφυγω την συγκριση με την χωρα μας και να φερω στο μυαλο τα σκηνικα της ημερας που καηκε το καταστημα της Marfin, που ο κοσμος οχι μονο δεν εκανε στην ακρη αλλα πολλοι επιτηδες εμποδισαν τα σωστικα μεσα.