Η Ινδία σχεδιάζει να δημιουργήσει τον δικό της διαστημικό σταθμό μετά την πραγματοποίηση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της, το 2022.

 

Αυτό δήλωσε  ο επικεφαλής της διαστημικής της υπηρεσίας της Ινδίας (ISRO), Κ. Σιβάν. Ο Σιβάν είπε πως ο διαστημικός σταθμός, στον οποίο θα μπορούν να παραμένουν αστροναύτες για 15-20 ημέρες, θα τεθεί σε τροχιά σε ύψος περίπου 400 χλμ πάνω από τη Γη. 

 

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σιβάν ανέφερε πως η ISRO θα χρειαστεί πέντε με επτά χρόνια για να θέσει σε τροχιά τον σταθμό αυτόν, μετά την πραγματοποίηση της πρώτης της επανδρωμένης πτήσης το 2022. Η εν λόγω αποστολή (Gaganyaan), που ανακοινώθηκε πέρυσι, θα περιλαμβάνει την αποστολή δύο ή τριών αστροναυτών στο διάστημα για πέντε με επτά ημέρες, σε ένα σκάφος που θα κινηθεί σε χαμηλή τροχιά.

 

Την Τετάρτη η Ινδία ανακοίνωσε επίσης τη δεύτερη αποστολή της στη Σελήνη, που, εάν πραγματοποιηθεί επιτυχώς, θα την καταστήσει την τέταρτη χώρα που πραγματοποιεί «μαλακή» προσγείωση στον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας, προκειμένου να φέρει ένα όχημα (ρόβερ) στην επιφάνειά του.