Απεργία την Πρωτομαγιά

Τζούλιαν Ασάνζ: Του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα Ισημερινού

Τζούλιαν Ασάνζ: Του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα Ισημερινού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Χοσέ Βαλένσια ανακοίνωσε ότι αφαιρέθηκε η υπηκοότητα που είχε χορηγηθεί στον Τζούλιαν Ασάνζ, μετά την αφαίρεση της διπλωματικής του ασυλίας.

Ο ιδρυτής της WikiLeaks συνελήφθη από την βρετανική αστυνομία και απομακρύνθηκε από την πρεσβεία του Ισημερινού όπου είχε καταφύγει από το 2012 για να αποφύγει την έκδοσή του στην Σουηδία στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για σεξουαλική επίθεση.

«Η χορήγηση της υπηκοότητας του Ισημερινού ήρθη χθες με εισήγηση του υπουργείου Εξωτερικών, μετά την διαπίστωση πλήθους ανωμαλιών της διαδικασίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού.

Ο Ασάνζ και η WikiLeaks επενέβησαν στις εσωτερικές υποθέσεις του Ισημερινού και άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ανάμεσά τους και δύο Ρώσοι χάκερς, ζουν στον Ισημερινό, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του Ασάνζ ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από τη βρετανική αστυνομία.

Ο ιδρυτής των Wikileaks διέμενε εδώ και χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού, που του παρείχε άσυλο, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου οι αρχές ήθελαν να τον ανακρίνουν στο πλαίσιο μιας έρευνας για σεξουαλική επίθεση.

Στην ανακοίνωση της η Σκότλαντ Γιάρντ αναφέρει πως ο Ασάνζ «συνελήφθη επιπλέον για λογαριασμό των αρχών των ΗΠΑ λίγο μετά την άφιξη του σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου. Πρόκειται για ένταλμα έκδοσης βάσει του Νόμου περί Εκδόσεων 73».

Ο Ασάνζ θα εμφανιστεί το συντομότερο δυνατό σε βρετανικό δικαστήριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters-AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ