Ερντογάν: Μπορεί να κάνουμε την Αγία Σοφία τζαμί

Ερντογάν: Μπορεί να κάνουμε την Αγία Σοφία τζαμί Facebook Twitter
EPA
1

Τζαμί και όχι μουσείο σκέφτονται να μετονομάσουν οι Τούρκοι την Αγία Σοφία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Μπορεί να ονομάσουμε την Αγία Σοφία τζαμί, αντί για μουσείο, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας πως «όπως στο τζαμί Σουλταναχμέτ έρχονται τουρίστες και δεν πληρώνουν, όπως και στο Σουλεϊμάνιε. Έτσι μπορούμε να κάνουμε και στην Αγία Σοφία. Να βγει από το καθεστώς μουσείου».

Η συνέντευξη του Τούρκου προέδρου μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής από το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT HABER .

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Τρίτη είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καθώς όπως έλεγε: «Δεν είναι πρόβλημα για εμάς, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, αλλά τί κόστος θα έχει αυτό; Δεν βρίσκω σωστό να τα εξηγήσω εδώ αυτά, αλλά αυτό θα έχει κόστος και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ για εμάς. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες του κόσμου έχουμε χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι το ζητούν αυτό, να γίνει τζαμί (η Αγία Σοφία), σκέφτονται τί θα συμβεί σε αυτά τα τζαμιά;»

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι «Την "Istanbul" δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1.000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν»

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Η Σάρα Φέργκιουσον ζήταγε οικονομικές συμβουλές από τον Έπσταϊν όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή

Νέα email του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον ζητούσε συμβουλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν για το πώς να διαχειριστεί τα τεράστια χρέη της, ρίχνοντας φως στην απελπιστική οικονομική της κατάσταση την περίοδο εκείνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Για να κάνει παραμονή της 25ης τέτοιες δηλώσεις σημαίνει ότι αναγνωρίζει σε ποιον ανήκει η Αγία Σοφία.Πώς τόχε πει η Αρβελερ; Οι Έλληνες είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός λαός που δεν απελευθέρωσε την κοιτίδα του γένους του;