Brexit: Απειλές για τη ζωή της δέχεται η Κύπρια που συγκέντρωσε 4,5 εκατ. υπογραφές για νέο δημοψήφισμα

Brexit: Απειλές για τη ζωή της δέχεται η Κύπρια που συγκέντρωσε 4,5 εκατ. υπογραφές για νέο δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Απειλές για την ζωή της δέχεται η Βρετανίδα κυπριακής καταγωγής που βρίσκεται πίσω από το κίνημα κατά της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το αίτημα για ανάκληση του άρθρου 50 και τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, Μάργκαρετ Γεωργιάδου.

Όπως έκανε γνωστό η ίδια μέσω των λογαριασμών της στα social media, η κ. Γεωργιάδου δέχεται απειλές για τη ζωή της από φανατικούς οπαδούς του Brexit, οι οποίοι βρήκαν τον αριθμό του τηλεφώνου της και επικοινώνησαν μαζί της, απειλώντας να τη σκοτώσουν.

Brexit: Απειλές για τη ζωή της δέχεται η Κύπρια που συγκέντρωσε 4,5 εκατ. υπογραφές για νέο δημοψήφισμα Facebook Twitter

Η 77χρονη Μάργκαρετ Αν Γεωργιάδου, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, είναι συνταξιούχος ακαδημαϊκός διαμένει μόνιμα στη Βρετανία.

Θεωρεί ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ισοδυναμεί με καταστροφή και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο κοινοποίησε το αίτημα για ανάκληση του άρθρου 50 και τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.


Το Σάββατο, οι υπογραφές έφτασαν σε αριθμό τις 4,5 εκατ., ενώ το όνομα της 77χρονης αναφέρεται τις τελευταίες ώρες μαζί με εκείνο της 16χρονης από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ, ως οι γυναίκες σύμβολα που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

Μέχρι τώρα, δεν είχε αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ανθρώπου που κρυβόταν πίσω από το αίτημα, το οποίο εξελίχθηκε σε κίνημα με εκατομμύρια υποστηρικτές, για την ανάκληση του άρθρου 50 και τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit. Η ανωνυμία σε παρόμοια ζητήματα αποτελούν δικλείδα ασφαλείας για τον άνθρωπο που υποβάλει το αίτημα.


Ωστόσο, άγνωστο πώς, το όνομά της διέρρευσε πυροδοτώντας ένα μπαράζ απειλητικών μηνυμάτων εναντίον της, πολλά εκ των οποίων αφορούσαν την ζωή της.

Την εξέλιξη αυτή αποκάλυψε η ίδια μέσω αναρτήσεων στα social media γράφοντας «Δέχθηκα τρία τηλεφωνήματα που με απειλούσαν για τη ζωή μου. Ταξιδεύω στην Κύπρο. Ποιος θέλει τόσο πολύ το Brexit, ώστε να σκοτώσει γι' αυτό;», ανέφερε σε μήνυμά της στα social media.

Μιλώντας στο BBC, η Μάργκαρετ Γεωργιάδου είπε ότι: «Κάποιοι άνθρωποι θέλουν τόσο πολύ το Brexit, που είναι διατεθειμένοι να σκοτώσουν γι' αυτό. Είμαι τρομοκρατημένη. Είμαι πολύ θυμωμένη με τον εαυτό μου, καθώς πίστευα ότι θα ήμουν πιο δυνατή. Ούτε στον σύζυγό μου δεν το έχω πει, καθώς είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία και θα αντιδράσει με πανικό». Πρόσθεσε, δε, πως θα διαγράψει τον λογαριασμό της στο Facebook καθώς δέχεται πολλά απειλητικά και υβριστικά μηνύματα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ