ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Χιλιάδες άνθρωποι στήθηκαν στη βροχή για να σώσουν τον μικρό Όσκαρ

Χιλιάδες άνθρωποι στήθηκαν στη βροχή για να σώσουν τον μικρό Όσκαρ Facebook Twitter
0

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο, όπου χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά στη βροχή, μετά από την έκκληση βοήθειας για ένα 5χρονο αγοράκι που πάσχει από λευχαιμία. 

Ο μικρός Όσκαρ Σάξελμπι-Λι, διαγνώστηκε τον Δεκέμβριο με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, μία σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου. Υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία για τέσσερις εβδομάδες και σε τουλάχιστον 20 μεταγγίσεις αίματος, και οι γιατροί λένε πως πρέπει να υποβληθεί οπωσδήποτε σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων εντός τριών μηνών.  

Σε συνεργασία με τους γονείς, Ολίβια και Τζέιμι, το σχολείο του Όσκαρ ξεκίνησε, τον Φεβρουάριο, μία διαδικτυακή καμπάνια για να βρεθεί συμβατός δότης. 

Χιλιάδες άνθρωποι στήθηκαν στη βροχή για να σώσουν τον μικρό Όσκαρ Facebook Twitter

«Αποφασίσαμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βρούμε έναν δότη για τον Όσκαρ», δήλωσε η Σου Μπλάντεν, η διευθύντρια του σχολείου. 

Από τις δωρεές φίλων και αγνώστων έχουν ήδη συγκεντρωθεί 11.300 δολάρια - περισσότερα από όσα απαιτούνται για τη μεταμόσχευση και η πρωτοβουλία "Hand in hand forOscar" αναζητά συμβατό δότη, με τη βοήθεια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού DKMS. Οποιοσδήποτε μεταξύ 17 έως 55 ετών μπορούν να γίνει δότης. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 4.855 να υποβάλλουν αίτηση για δωρεά βλαστικών κυττάρων, με την ελπίδα ότι κάποιος από αυτούς θα είναι συμβατός με τον μικρό Όσκαρ. 

«Αφήσαμε τον Όσκαρ σήμερα το πρωί, για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μας και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας βοηθήσουν να σώσουμε το όμορφο, αγαπημένο μας παιδί. Το μικρό το πρόσωπο φωτίστηκε, καθώς μοιραστήκαμε όλα αυτά τα υπέροχα βίντεο», δήλωσε η μητέρα του. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ