Φρικτό θάνατο βρήκε μια 22χρονη εκπαιδευόμενη σε ζωολογικό κήπο της Βόρειας Καρολίνας, την οποία κατασπάραξε ένα λιοντάρι, αφού πρώτα την έσυρε από το πόδι στην φωλιά του. 

 

Το λιοντάρι, που ονομάζεται Matthai και είναι 14 ετών, βρισκόταν κανονικά μέσα στο κλουβί του αλλά μια μεγάλη μπάλα είχε μπλοκάρει την πόρτα με αποτέλεσμα να μην έχει κλείσει καλά η πόρτα. 

 

Το ζώο κατάφερε έτσι να δραπετεύσει από τον χώρο περίφραξης, φτάνοντας μέχρι την 22χρονη Άλεξ Μπλακ, την οποία άρπαξε από τον αστράγαλο, τραβώντας την πίσω στην φωλιά του. 

 

Σύμφωνα με την αναφορά την αστυνομίας, «το λιοντάρι έσερνε την Άλεξ Μπλακ μέσα στο κλουβί του για αρκετή ώρα, την οποία είχε αρπάξει πια από τον λαιμό».

 

Φωτογραφία από το Facebook της 22χρονης Άλεξ.
Φωτογραφία από το Facebook της 22χρονης Άλεξ.

 

Πυροσβέστες προσπάθησαν να διαχωρίσουν το λιοντάρι από την 22χρονη αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ μάταιες ήταν και οι προσπάθειες των υπολοίπων υπαλλήλων να αποσπάσουν την προσοχή του ζώου. 

 

Αρχικά έριξαν στο λιοντάρι βέλη με υπνωτικό αλλά καθώς δεν λειτούργησαν, τελικά πυροβόλησαν το ζώο 8 φορές. 

 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η 22χρονη πέθανε από τις βαθιές πληγές στον λαιμό της που της προκάλεσαν έντονη αιμορραγία. 

 

Έλεγε πως όνειρό της ήταν να γίνει φύλακας σε ζωολογικό κήπο.
Έλεγε πως όνειρό της ήταν να γίνει φύλακας σε ζωολογικό κήπο.

 

 

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του ζωολογικού κήπου διέψευσε ωστόσο σε δήλωσή του πως μια μπάλα είχε μπλοκάρει την είσοδο και γι' αυτό δεν έκλεισε σωστά. 

 

 

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα του δυστυχήματος.