Πτώχευση κήρυξε ο αερομεταφορέας Germania- Ανέστειλε όλες τις πτήσεις

Πτώχευση κήρυξε ο αερομεταφορέας Germania- Ανέστειλε όλες τις πτήσεις Facebook Twitter
0

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Germania ανακοίνωσε σήμερα μέσω του ιστοτόπου του ότι κηρύσσει πτώχευση και ακυρώνει όλες τις πτήσεις που προβλεπόταν να εκτελέσουν τα αεροσκάφη του.

Η εταιρεία χαμηλού κόστους, με 37 αεροσκάφη στον στόλο της και έδρα το Βερολίνο, εξυπηρετούσε κυρίως επιβάτες από τη Γερμανία και την Ελβετία οι οποίοι ταξίδευαν προς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Έκανε επίσης δρομολόγια από τη Γαλλία, με αναχωρήσεις από την Τουλούζη, καθώς και από τα αεροδρόμια Arlanda της Στοκχόλμης και Gatwick του Λονδίνου. Μετέφερε πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Η διεύθυνση της γερμανικής εταιρείας εξήγησε ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να «καλύψει τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της σε ρευστότητα».

«Η μοναδική δυνατότητα που είχαμε ήταν να κηρύξουμε πτώχευση», τόνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κάρστεν Μπάλκε, ζητώντας συγγνώμη πάνω απ' όλα «από τους εργαζόμενους» της εταιρείας, καθώς και από τους επιβάτες που είχαν ήδη αγοράσει εισιτήριο για κάποια από τις πτήσεις της.

Όσοι είχαν αγοράσει εισιτήριο από ταξιδιωτικό γραφείο στο πλαίσιο κάποιου πακέτου που συμπεριλαμβάνει πτήση και διαμονή «μπορούν να έλθουν σε επαφή με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για να τους κλείσει άλλη πτήση», διαβεβαίωσε η Germania, αλλά για τους επιβάτες που «έκλεισαν εισιτήριο απευθείας» από την εταιρεία «δυστυχώς δεν υπάρχει» καμία δυνατότητα να εξυπηρετηθούν, διευκρίνισε.

«Απρόβλεπτες εξελίξεις», όπως «οι μεγάλες αυξήσεις της τιμής της κηροζίνης το περασμένο καλοκαίρι και η ταυτόχρονη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι μεγάλες καθυστερήσεις της ένταξης αεροσκαφών στον στόλο μας και ο ασυνήθιστα υψηλός αριθμός συντηρήσεων που χρειάστηκαν τα αεροσκάφη της εταιρείας μας αποτέλεσαν βαρύ φορτίο για την επιχείρηση», όπως εξήγησε στην ανακοίνωσή του ο Μπάλκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ