H πανίσχυρη transgender που από παρίας λατρεύεται ως θεότητα στο ιερό προσκύνημα του Κουμπ Μελά

H πανίσχυρη transgender που από παρίας λατρεύεται ως θεότητα στο ιερό προσκύνημα του Κουμπ Μελά Facebook Twitter
'Ενα παιδί δέχεται τις ευλογίες της Laxmi Narayan Tripathi στη σκηνή της
0

Σε μια επιβλητική σκηνή, φυλασσόμενη από ένοπλη αστυνομία, η transgender Laxmi Narayan Tripathi ευλογεί εκατοντάδες προσκυνητές που γονατίζουν για να αγγίξουν τα πόδια της.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι transgender επετράπη να συμμετάσχουν στο ιερό λουτρό του Κουμπ Μελά στην Ινδία και η επικεφαλής του εκκλησιαστικού σώματος «Kinnar Akhara», η Tripathi, δέχεται τιμές θεότητας.

«Μετά από αιώνες αποκλεισμού, η κοινότητα πήρε τελικά αυτό που δικαιούνταν», δήλωσε η Tripati στο Reuters, καθισμένη σε ένα βάθρο δίπλα σε τσάντα Michael Kors και το iPhone της να χτυπά συνεχώς.

Το σώμα της είναι γεμάτο τατουάζ και φορά περίτεχνα κοσμήματα, ενώ δίπλα της είναι πολλές transgender του τάγματός της που έχουν ρόλο βοηθού και φρουρού.

H πανίσχυρη transgender που από παρίας λατρεύεται ως θεότητα στο ιερό προσκύνημα του Κουμπ Μελά Facebook Twitter

Πολλοί στο φεστιβάλ επευφημούν την ηγέτιδα για την αποκατάσταση του «τρίτου φύλου» (hijras) της Ινδίας, γνωστό ως hijras. Κάποιοι αμφισβητούν τις προθέσεις της και θωρούν πως εκμεταλλεύεται το ρόλο της για αυτοπροβολή.

Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 1871 ταξινόμησε τους hijras ως εγκληματίες ενώ γελοιοποίησαν και περιθωριοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Λίγα  άλλαξαν μετά την ανεξαρτησία και οι hijras ήταν παρίες, που ζούσαν με επαιτεία και δέχονταν παρενοχλήσεις από την αστυνομία. Μόνο το 2014 το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε επισήμως τους transgender ως ένα τρίτο φύλο.

Η Tripathi ήταν από τα πιο γνωστά άτομα έχοντας κάνει καριέρα σε ριάλιτι της τηλεόρασης, αλλά και με πλούσια ακτιβιστική δράση.

H πανίσχυρη transgender που από παρίας λατρεύεται ως θεότητα στο ιερό προσκύνημα του Κουμπ Μελά Facebook Twitter

Σήμερα, παρά τη νομική τους αναγνώριση, πολλοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκαταλήψεις σε μια συντηρητική χώρα, αναγκάζονται σε σεξουαλική εργασία ή αναζητούν ελεημοσύνη σε γάμους και γεννήσεις, μια μακρόχρονη πρακτική μεταξύ των hijras.

Τα εγκλήματα μίσους εναντίον τους είναι κοινά και η ζωή δεν είναι ποτέ εύκολη.

Γεννημένη το 1979 στο Thane, ένα προάστιο της οικονομικής πρωτεύουσας  Μουμπάι, η Tripathi λέει ότι είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία  βιώνοντας κακοποίηση από έναν στενό συγγενή και bullying στο σχολείο.

Αναγνωρισμένη ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αλλαγών στην κοινότητα LGBT στην Ινδία, έγινε διάσημη σε ολόκληρη τη χώρα όταν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Bigg Boss» το 2011. 

H πανίσχυρη transgender που από παρίας λατρεύεται ως θεότητα στο ιερό προσκύνημα του Κουμπ Μελά Facebook Twitter
Η Laxmi Narayan Tripathi μαζί με τον πανίσχυρο θρησκευτικό ηγέτη της Juna Akhar που φέτος την νομιμοποίησε

Το 2015 ίδρυσε την δική της Akhara (θρησκευτικό τάγμα) και ξεκίνησε μια εκστρατεία για την εκπροσώπηση των hijras στο πρώτο Shahi Snan ή βασιλικό λουτρό του Κουμπ Μελά.

«Όλα άρχισαν να ανακτούν τη χαμένη θέση τους στο Ντάρμα. Η ζωή άλλαξε», δήλωσε αναφερόμενη στον κοσμικό νόμο του Ινδουισμού που υποτάσσει τη σωστή συμπεριφορά και την κοινωνική τάξη. 

Στο φεστιβάλ, τα 13 Akhara (τα θρησκευτικά σώματα) εγκαταστάθηκαν στις όχθες του Γάγγη, αλλά στην αρχή υπήρξαν πολλές θρησκευτικές ομάδες που αμφισβήτησαν την αναγνώρισή των transgender ως 14ο σώμα και δεν ήθελαν την παρουσία τους εκεί.

Αλλά η επικεφαλής τους, με στενούς δεσμούς με τη μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα Juna Akhara, πέτυχες και οι δύο ομάδες να κάνουν μπάνιο μαζί.

H πανίσχυρη transgender που από παρίας λατρεύεται ως θεότητα στο ιερό προσκύνημα του Κουμπ Μελά Facebook Twitter

Λίγο μετά την ανατολή της πρώτης μέρας, έπεσαν μαζί στα ύδατα μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί. Η κίνηση αυτή την νομιμοποίησε κατά κάποιον τρόπο και της έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ισχύ.

Η Tripathi θα περάσει το υπόλοιπο φεστιβάλ δεχόμενη επισκέπτες, αλλά σε απομόνωση από τους ιερούς άνδρες που διαμένουν στα άλλα στρατόπεδα.

«Δεν είμαστε αδερφοί. Είμαστε ημίθεοι εμείς και όχι άγιοι. Έχουμε τους δικούς μας κανόνες», λέει.

H πανίσχυρη transgender που από παρίας λατρεύεται ως θεότητα στο ιερό προσκύνημα του Κουμπ Μελά Facebook Twitter
Το ιερό λουτρό των transgender με την ηγέτιδά τους μπροστά
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ