Δεν μπορούσε να φροντίζει τη γάτα του και την ταχυδρόμησε σε καταφύγιο

Δεν μπορούσε να φροντίζει τη γάτα του και την ταχυδρόμησε σε καταφύγιο Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας στην Ταϊβάν εισέπραξε ένα τσουχτερό πρόστιμο γιατί ταχυδρόμησε κυριολεκτικά την γάτα του επειδή δεν μπορούσε να την φροντίζει.


Στον 33χρονο Γιανγκ επιβλήθηκε σύμφωνα με το UDN, πρόστιμο 1.952 δολαρίων καθώς παραβίασε το νόμο προστασίας ζώων της Ταϊβάν γιατί ταχυδρόμησε την γάτα του, μία Σκωτσέζικη Φολντ, στο τοπικό καταφύγιο ζώων της επαρχίας του Μπαντσιάο.

Η γάτα ταχυδρομήθηκε σε ένα χαρτόκουτο.


Ο απερίσκπετος Ταϊβανέζος εισέπραξε και επιπλέον πρόστιμο περίπου 1000 δολαρίων γιατί παραβίασε το καταστατικό για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμωδών νοσημάτων των ζώων, καθώς το προσωπικό του καταφυγίου διαπίστωσε ότι η γάτα δεν είχε εμβολιαστεί για λύσσα.

Δεν μπορούσε να φροντίζει τη γάτα του και την ταχυδρόμησε σε καταφύγιο Facebook Twitter


Το Γραφείο Επιθεώρησης για την Προστασία των Ζώων της Νέας Ταϊπέι και το Γραφείο Επιθεώρησης Υγείας της Ταϊπέι κατάφερε να εντοπίσει τον αποστολέα μέσω της υπηρεσίας παράδοσης αλλά και του οπτικού υλικού της αστυνομίας από κάμερες ασφαλείας και διεξήγαγε έρευνα για το περιστατικό.


Στη συνέχεια επικοινώνησαν μαζί του και εκείνος τους εξήγησε ότι προσπάθησε να δώσει τη γάτα γιατί δεν είχε πλέον χρόνο να τη φροντίσει. Πρόσθεσε ότι τα κινητικά προβλήματά της από παλαιότερο τραυματισμό στα πόδια, δεν είχαν βελτιωθεί μετά από πολυάριθμες θεραπείες που είχε δοκιμάσει.

Ο διευθυντής της αρμόδιας Αρχής για τα ζώα Chen Yuan-chuan καταδίκασε το περιστατικό, λέγοντας πως «Ένα ζώο μπορεί να κινδυνέψει από ασφυξία σε ένα ανεπαρκώς αεριζόμενο δοχείο, δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό και μπορεί χτυπηθεί από στρες».


Ο ίδιος, καλεί τους ιδιοκτήτες ζώων ν' ακολουθούν τις σωστές και νόμιμες πρακτικές σε κάθε περίπτωση που αποφασίζουν ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για το κατοικίδιό τους. Μπορούν να απευθύνονται στην επίσημη Αρχή ή σε εξουσιοδοτημένο καταφύγιο, που μπορούν να διασφαλίζουν ότι τα ζώα έχουν στειρωθεί, έχουν τσιπ ταυτότητας και έχουν εμβολιαστεί.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ