Ισπανία: 4 συλλήψεις για ομαδικό βιασμό γυναίκας την πρωτοχρονιά

Ισπανία: 4 συλλήψεις για ομαδικό βιασμό γυναίκας την πρωτοχρονιά Facebook Twitter
EPA
0

Τέσσερις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για ομαδική σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας νεαρής γυναίκας την πρωτοχρονιά, συνελήφθησαν στην Ισπανία.

Στην ανακοίνωσή της, η πολιτοφυλακή της χώρας συγκρίνει την υπόθεση με την περιβόητη πράξη της ομάδας νεαρών βιαστών της «Αγέλης Λύκων» που είχε συγκλονίσει τη χώρα.

Την ίδια ημέρα, μία 19χρονη βρέθηκε ημίγυμνη σε ημιυπόγειο στην κοινότητα Καλιόσο ντ' Ενσαρία, σε κατάσταση μέθης και ανίκανη να δηλώσει πού ήταν το σπίτι της.


Οι τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν την 1η Ιανουαρίου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, που εισηγήθηκε την κράτησή τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής του Αλικάντε.

Ένας από τους υπόπτους, 22χρονος και γνωστός από το παρελθόν στις αρχές για περιστατικά σεξουαλικής βίας, είχε κακοποιήσει μία γυναίκα τον περασμένο Οκτώβριο. Το θύμα του είχε υποβάλει μήνυση. 

Οι ύποπτοι ενδέχεται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά ακόμα δύο γυναίκες «σε άλλες περιστάσεις», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, χωρίς δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.


Οι συλληφθέντες φέρεται να έχουν κινηματογραφήσει την πράξη τους, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ισπανικό Τύπο.

Στην πολύκροτη υπόθεση της «Αγέλης των Λύκων», πέντε νεαροί είχαν κακοποιήσει μία νεαρή στη σκάλα ενός κτιρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα (βόρεια) και κατόπιν ανέβασαν στο WhatsApp τις σκηνές του βιασμού, πανηγυρίζοντας για τις πράξεις τους.


Τον περασμένο Ιούλιο, η σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αυστηροποιήσει τον ποινικό κώδικα, εισάγοντας την αρχή της σαφούς συναίνεσης στο σεξ, κατά τα πρότυπα της Σουηδίας, όπου κάθε σεξουαλική πράξη χωρίς σαφή συναίνεση θεωρείται βιασμός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM