Αποκάλεσε «ηλίθια γυναίκα» την Τερέζα Μέι ο Τζέρεμι Κόρμπιν;

Αποκάλεσε «ηλίθια γυναίκα» την Τερέζα Μέι ο Τζέρεμι Κόρμπιν; Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν φέρεται να αποκάλεσε «ηλίθια γυναίκα» την Τερέζα Μέι. 

Το συμβάν έγινε στην Βουλή των Αντιπροσώπων μετά από έντονους διαξιφισμούς που είχαν οι δυο τους σχετικά με το Brexit.

H Τερέζα Μέι είπε στον Τζέρεμι Κόρμπιν πως δεν απολαμβάνει ούτε την στήριξη των δικών του βουλευτών για το θέμα και τον κάλεσε να κοιτάξει πίσω του, όπου κάθονταν οι βουλευτές των Εργατικών. «Δεν εντυπωσιάζονται, ούτε αυτοί, ούτε η χώρα.» 

Ο Κόρμπιν φαίνεται στο σχετικό βίντεο να κουνάει δεξιά και αριστερά το κεφάλι του και να μουρμουρίζει την επίμαχη φράση ενόσω η Μέι ολοκληρώνει την ομιλία της.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε αργότερα στα μέλη του κοινοβουλίου: «Νομίζω πως όλοι στο σώμα, ειδικά κατά την εκατοστή επέτειο από την θέσπιση του δικαιώματος ψήφου των γυναικών πρέπει να στοχεύουν στο να υποστηρίζουν τις γυναίκες να έρθουν εδώ. Και πρέπει να χρησιμοποιούν κατάλληλη γλώσσα». 

Από την πλευρά των Εργατικών υποστηρίχθηκε πως ο Κόρμπιν δεν είπε κάτι τέτοιο και άρα δεν υπάρχει λόγος για να ζητήσει συγγνώμη.

Σύμφωνα με άλλες ερμηνείες ο Κόρμπιν φέρεται να ψιθύρισε είτε «ηλίθιοι Tories», είτε «ηλίθιοι άνθρωποι» αναφερόμενος στα μέλη του σώματος που χειροκροτούσαν την Μέι.  

 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ