Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Συρία κατηγορεί τις ΗΠΑ για πυραυλική επίθεση

Η Συρία κατηγορεί τις ΗΠΑ για πυραυλική επίθεση Facebook Twitter
EPA
0

Η συριακή κυβέρνηση κατηγορεί τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ότι εκτόξευσε πυραύλους εναντίον δυνάμεων του συριακού στρατού, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 8 μ.μ, στο όρος αλ Γούραμπ.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του συνασπισμού οι οποίες σταθμεύουν στην περιοχή Ατ Τάναφ εκτόξευσαν «πάνω από 14 πυραύλους» εναντίον οχηματοπομπής των δυνάμεων του καθεστώτος ενώ διέσχιζε την έρημο, στο ανατολικό άκρο της επαρχίας Χομς.

«Η ομάδα είχε χαθεί στην έρημο, 35 χιλιόμετρα από τη βάση Ατ Τάναφ», όπου βρίσκονται αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη βάση για να εξαπολύουν πλήγματα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Ατ Τάναφ έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την εκπαίδευση μαχητών συριακών οργανώσεων ανταρτών.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει ζητήσει επανειλημμένα οι αμερικανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από αυτή την περιοχή της Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και με την Ιορδανία.

Πέρυσι στην περιοχή είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και αντάρτες που υποστηρίζονταν από τον διεθνή συνασπισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ