Απεργία την Πρωτομαγιά

Υπόθεση Κασόγκι: Το Ριάντ απορρίπτει το συμπέρασμα της CIA για ευθύνη του Διαδόχου

Υπόθεση Κασόγκι: Το Ριάντ απορρίπτει το συμπέρασμα της CIA για ευθύνη του Διαδόχου Facebook Twitter
O υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ (ΕPA)
0

Απορρίπτει η Σαουδική Αραβία την εκτίμηση της CIA, που δημοσιοποίησαν αμερικάνικα ΜΜΕ, ότι η αμερικάνικη Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει συμπεράνει πως ο Τζαμάλ Κασόγικι δολοφονήθηκε ύστερα από διαταγή του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. 

Σε συνέντευξη του σε αραβική εφημερίδα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, o Άντελ αλ Τζουμπέιρ, ανέφερε ότι οποιοσδήποτε τέτοιος ισχυρισμός «δεν έχει καμιά βάση στην αλήθεια» και κατά συνέπεια «τον απορρίπτουμε».

Επίσης ο επικεφαλής της διπλωματίας της Σαουδικής Αραβίας τόνισε επίσης πως η Άγκυρα διαβεβαίωσε το Ριάντ πως όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η δολοφονία του Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη διατάχθηκε από το ανώτατο επίπεδο των αρχών του βασιλείου, «δεν είχε σκοπό (να βάλει στο στόχαστρο) τον πρίγκιπα διάδοχο με αυτό το σχόλιο».

Η εφημερίδα που πήρε τη συνέντευξη από τον ΥΠΕΞ του βασιλείου και τη δημοσιεύει σήμερα ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ