Απεργία την Πρωτομαγιά

Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο και Κύπρο

Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο και Κύπρο Facebook Twitter
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ (EPA)
0

Σκληρό μήνυμα σε Ελλάδα και Κύπρο έστειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. 

«Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα βήμα χωρίς την Τουρκία και κανένα τετελεσμένο», τόνισε, με σημερινές του δηλώσεις, ο Ακάρ.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν μπορεί προχωρήσει κανένα σχέδιο χωρίς την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατέληξε πως  «θα πρέπει όλοι να αποφεύγουν τις προβοκάτσιες που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην περιοχή».

Πριν λίγες ημέρες, η Τουρκία επιχείρησε να στήσει σκηνικό έντασης με το σεισμογραφικό, ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayreddin.

Μιλώντας στα εγκαίνια του διυλιστηρίου Star στη Σμύρνη, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε πως η Άγκυρα θα δώσει την απάντησή της «με τον πιο σθεναρό τρόπο τόσο στο πεδίο όσο και σε διπλωματικό επίπεδο».

«Ακούμε με λύπη για τις διάφορες προσπάθειες που είναι καταδικασμένες σε αποτυχία στην ανατολική Μεσόγειο (...) Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι ακόμη υπάρχουν στην περιοχή μας εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τις πολιτικές που τροφοδοτούν την αστάθεια και την ένταση στην περιοχή μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όλοι όσοι δεν υπολογίζουν τη χώρα μας και τα αδέλφια μας, θα δουν στο τέλος ποια θα είναι η τύχη των προσπαθειών τους».

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ