Απεργία την Πρωτομαγιά

Πέθανε ο Πολ Άλεν, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft

Πέθανε ο Πολ Άλεν, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft Facebook Twitter
0

Πέθανε ο Πολ Άλεν, ο συνιδρυτής Microsoft, ο οποίος σε ηλικία 65 ετών άφησε τη τελευταία του πνοή εξαιτίας επιπλοκών του καρκίνου από τον οποίο έπασχε.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του ιδρυτή μας Πολ Άλεν, συνιδρυτή της Microsoft», ανέφερε η εταιρία Vulcan, την οποία δημιούργησε και της οποίας βασικός μέτοχος ήταν ο δισεκατομμυριούχος.

Ο Άλεν πέθανε τη Δευτέρα το απόγευμα εξαιτίας των επιπλοκών του λεμφώματος μη-Χότζκιν» από το οποίο έπασχε, στο Σιάτλ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πέθανε ο Πολ Άλεν, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft Facebook Twitter
Bill Gates και Paul Allen το 1981

Ο δισεκατομμυριούχος Πολ Άλεν ο οποίος ίδρυσε την Microsoft το 1975, μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς, είχε γνωστοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου ότι παρουσίασε υποτροπή στην ασθένεια, για την οποία είχε υποβληθεί σε θεραπεία μια πρώτη φορά το 2009, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί του ήταν «αισιόδοξοι».

«Ο αδελφός μου ήταν αξιοπρόσεκτος άνθρωπος, από όλες τις απόψεις», ανέφερε η αδελφή του Τζόντι στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Vulcan.

Ο Άλεν αποχώρησε από τη Microsoft το 1983, πριν ιδρύσει και γίνει πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σιάτλ και διαχειρίζεται πόρους στους τομείς του πολιτισμού, των ακινήτων, των ΜΜΕ και του αθλητισμού.

Πέθανε ο Πολ Άλεν, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft Facebook Twitter

Η περιουσία του ανερχόταν το βράδυ της Δευτέρας σε 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ο Πολ Άλεν ήταν μεταξύ άλλων ιδιοκτήτης της ομάδας του αμερικάνικου ποδοσφαίρου Seattle Seahawks.

Ήταν επίσης γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, ειδικά στον τομέα της υγείας.

Παρότι έτεινε να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, ο Άλεν έγραψε μια αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε το 2011. Στο βιβλίο περιέγραφε μεταξύ άλλων το πώς ο — παιδικός του φίλος — Γκέιτς, τον οποίο έπεισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ για να ιδρύσουν μια εταιρεία που θα παρήγαγε υπολογιστές και λογισμικό, είχε αποδυθεί σε μηχανορραφίες για να μειωθεί το μετοχικό κεφάλαιο του Άλεν στην Microsoft

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ