Κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα - Για 22 νεκρούς μιλάει Ιταλός υπουργός (upd)

Κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα - Για 22 νεκρούς μιλάει Ιταλός υπουργός (upd) Facebook Twitter
3

Πανικός επικρατεί στην πόλη της Γένοβας, όπου κατέρρευσε μια μεγάλη γέφυρα αυτοκινήτων, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα). 

Σύμφωνα με το Reuters τουλάχιστον 22 άνθρωποι είναι νεκροί όπως ανέφερε Ιταλός υπουργός,  ενώ ο επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας δήλωσε ότι υπάρχουν «δεκάδες νεκροί», όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση αναφέρει ότι τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά καταπλακώθηκαν από την γέφυρα "Morandi", που κατασκευάστηκε το 1960. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Il Secolo XIX τα θύματα είναι τουλάχιστον 20 ενώ ακόμη 10 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε γύρω νοσοκομεία.

Κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα - Για 22 νεκρούς μιλάει Ιταλός υπουργός (upd) Facebook Twitter

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Sky Italia, καταθέτουν πως την ώρα της κατάρρευσης υπήρχαν αρκετά αυτοκίνητα πάνω στη γέφυρα.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί καθώς η άσφαλτος που υποχώρησε ,σε μήκος 150 έως 200 μέτρων, καταπλάκωσε τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω, ρίχνοντας παράλληλα στο κενό όσους ήταν πάνω στην γέφυρα.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί «λεπτό προς λεπτό» τις εξελίξεις και ευχαρίστησε τους 200 πυροσβέστες και «όλους τους υπόλοιπους ήρωες» που προσπαθούν να σώσουν ζωές.

Η στιγμή της κατάρρευσης

 

 

«Πρόκειται για τεράστια τραγωδία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο. 

«Μεταβαίνω άμεσα στην περιοχή αυτή. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε, με ειλικρίνεια, κοντά στις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε.

Παράλληλα θα μεταβεί στην Γένοβα και ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ενώ αύριο θα επισκεφθεί το σημείο της κατάρρευσης και ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι.

 

 

Με πληροφορίες από BBC και Sky News

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Διεθνή / Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Το Ισραήλ φαίνεται πως προετοιμάζει την «ευρείας κλίμακας επίθεση» για την οποία απειλεί εδώ και καιρό - «Προσωρινή και περιορισμένης κλίμακας η επιχείρηση», διαβεβαιώνει ο στρατός
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Κρίμα, τόσοι άνθρωποι να χαθούν τόσο ξαφνικά. Σκεφττομαι δε κάθε παρόμοια περίπτωση, τηναντιδραση των δικών μας αρχών και της πλειονότητας των δημοσιογράφων.
Κρίμα, τόσοι άνθρωποι να χαθούν τόσο ξαφνικά. Σκεφττομαι δε κάθε παρόμοια περίπτωση, τηναντιδραση των δικών μας αρχών και της πλειονότητας των δημοσιογράφων.