Final 4 Euroleague LIVE

Νεκρός 15χρονος Παλαιστίνιος που δέχθηκε ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Νεκρός 15χρονος Παλαιστίνιος που δέχθηκε ισραηλινά πυρά στη Γάζα Facebook Twitter
EPA/HAITHAM IMAD
0

Ένας 15χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε δεχθεί χθες ισραηλινά πυρά, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. 

Ο έφηβος είχε τραυματιστεί την Παρασκευή από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στον φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Άσραφ αλ Κόντραμ, ο 15χρονος είχε τραυματιστεί στο στήθος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό. 

Ο θάνατός του ανεβάζει σε δύο τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχασαν τη ζωή τους στα χθεσινά επεισόδια. Ο πρώτος νεκρός ήταν ένας 25χρονος άνδρας.

Ένας αξιωματούχος νοσοκομείου του παλαιστινιακού θύλακα έκανε επίσης λόγο για 220 τραυματίες, εκ των οποίων 90 από πραγματικά πυρά. 

Τουλάχιστον 159 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη στις 30 Μαρτίου των διαδηλώσεων κατά του ισραηλινού αποκλεισμού στον θύλακα, ο οποίος διαρκεί περισσότερα από 10 χρόνια, και για να ζητήσουν το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων στις περιοχές από τις οποίες εκδιώχθηκαν μετά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948.

Οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις που γίνονται από τέλος Μαρτίου κατά μήκος του φράκτη της μεθορίου έχουν μειωθεί σε ένταση το τελευταίο διάστημα, αλλά οι οργανωτές δεσμεύονται ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν έως ότου το Ισραήλ άρει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει στον παλαιστινιακό θύλακα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM