Κινητοποίηση της αστυνομίας έξω από το εστιατόριο που είχαν γευματίσει οι Σκριπάλ

Κινητοποίηση της αστυνομίας έξω από το εστιατόριο που είχαν γευματίσει οι Σκριπάλ Facebook Twitter
0

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί έξω από το εστιατόριο στο Σάλσμπερι όπου ο Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του γευμάτισαν πριν δηλητηριαστούν, στις 4 Μαρτίου.

«Αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή ένα περιστατικό στην οδό Καστλ, στο Σάλσμπερι, στο οποίο εμπλέκεται ένας 30χρονος», ανέφερε η αστυνομία του Γουιλσάιρ, σύμφωνα με το Sky News.


Η αστυνομία διαβεβαιώνει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας.


Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία ανέφερε ότι δύο άνθρωποι από μια πόλη κοντά στο Σάλσμπερι δηλητηριάστηκαν από τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα, Νοβιτσόκ, που είχε χρησιμοποιηθεί και ενάντια στους Σκριπάλ.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε παγκάκι του Σάλσμπερι, στις 4 Μαρτίου και νοσηλεύτηκαν σε κρίσιμη κατάσταση για αρκετές εβδομάδες πριν συνέλθουν.

Η Βρετανία κατηγόρησε τη Ρωσία για την επίθεση στον πρώην διπλό πράκτορα και την κόρη του, με το Κρεμλίνο να αρνείται όλες τις κατηγορίες. 

Μετά την επίθεση, η ένταση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας κλιμακώθηκε, οδηγώντας σε εκατέρωθεν απελάσεις δεκάδων διπλωματών. 

Ο Σκριπάλ υπήρξε συνταγματάρχης της στρατιωτικής αντικατασκοπείας και οι πληροφορίες που προσέφερε στη βρετανική υπηρεσία MI6 οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας δεκάδων Ρώσων κατασκόπων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στην Ινδία: Ο πρωθυπουργός Μόντι ανακηρύσσει τη νίκη του, παρότι το κόμμα του χάνει την πλειοψηφία στη Βουλή

Διεθνή / Εκλογές στην Ινδία: Ο πρωθυπουργός Μόντι ανακηρύσσει τη νίκη του, παρότι το κόμμα του χάνει την πλειοψηφία στη Βουλή

Το κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους, θα χρειαστεί την υποστήριξη των δυο εταίρων του για να σχηματίσει κυβέρνηση
NEWSROOM
Σάλος στην Τουρκία λόγω ενός ντεκολτέ

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία: Η κρατική τηλεόραση ζήτησε συγγνώμη για το πλάνο με το ντεκολτέ φιλάθλου σε αγώνα βόλεϊ

«Θιγμένοι» θεατές βρήκαν τον λογαριασμό της γυναίκας στα social media και τον κατέκλυσαν με υβριστικά σχόλια, αναγκάζοντάς τη να κρύψει τον λογαριασμό της στο Instagram
NEWSROOM