Απεργία την Πρωτομαγιά

Νέο μπλόκο της Ιταλίας σε πλοίο με 224 μετανάστες - Σαλβίνι: Ούτε ένας μετανάστης παραπάνω

Νέο μπλόκο της Ιταλίας σε πλοίο με 224 μετανάστες - Σαλβίνι: Ούτε ένας μετανάστης παραπάνω Facebook Twitter
EPA
1

Η Ιταλία απαγόρευσε τον κατάπλου σε ένα σωστικό πλοίο με 224 μετανάστες.


Μάλιστα ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι σχολίασε σκωπτικά πως οι άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο θα δουν την Ιταλία «μόνο σε καρτ-ποστάλ».

Η νέα άρνηση της Ιταλίας να δεχθεί μετανάστες έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το τελευταίο της απαγορευτικό στο σωστικό πλοίο Aquarius, με 629 μετανάστες που είχαν περισυλλεγεί από τα ανοιχτά της Λιβύης.

Ο Ματέο Σαλβίνι είπε πως το πλοίο με τους 224 μετανάστες ανήκε στη γερμανική Mission Lifeline, που περιμάζεψε μετανάστες από τα λιβυκά νερά, ενάντια στις οδηγίες της ιταλικής ακτοφυλακής.


H Mission Lifeline διέψευσε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως η διάσωση των μεταναστών έγινε σε διεθνή ύδατα.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε ένα άτομο παραπάνω. Αντίθετα, θέλουμε να στείλουμε αλλού μερικούς», πρόσθεσε ο Σαλβίνι. «Τα ιταλικά λιμάνια δεν είναι πια στη διάθεση των διακινητών. Ανοίξτε τα λιμάνια της Μάλτας! Ανοίξτε τα γαλλικά λιμάνια!»


Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών παρομοίασε μάλιστα τα σωστικά πλοία με ταξί που «τελειώνουν τη δουλειά των παράνομων διακινητών» και διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση άλλων ευρωπαϊκών κρατών να δεχτούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που τους αντιστοιχούν.

Η Ιταλία πρότεινε στην Μάλτα να επιτρέψει στο πλοίο να δέσει σε κάποιο από τα δικά της λιμάνια και όταν αυτή αρνήθηκε (όπως είχε κάνει και με το Aquarius) κατηγόρησε τις αρχές για «απάνθρωπη συμπεριφορά».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μάλτας υποστήριξε ότι η χώρα δεν μπορούσε να δεχθεί τους μετανάστες επειδή η επιχείρηση διάσωσης είχε λάβει χώρα στη Λιβύη, και το πλοίο είχε παραβεί την υποχρέωσή του να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των λιβυκών αρχών.

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια