ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δημοσκόπηση: Ποια κράτη θεωρούν «εχθρούς» τους οι Ρώσοι

Δημοσκόπηση: Ποια κράτη θεωρούν «εχθρούς» τους οι Ρώσοι Facebook Twitter
EPA
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία και η Μεγάλη Βρετανία είναι οι χώρες τις οποίες οι Ρώσοι θεωρούν «εχθρούς» της χώρας τους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Levada Centr.

Το ποσοστό των Ρώσων που θεωρούν τις ΗΠΑ εχθρικές άγγιξε 78% φέτος, ενώ το 2006, μόλις το 37% διατηρούσε αυτή την άποψη. 

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, αυτό είναι υψηλότερο ποσοστό ρωσικής δυσπιστίας, μετά το τέλος του «Ψυχρού πολέμου».

Η Ουκρανία βρίσκεται στην δεύτερη θέση της τριάδας των «εχθρών», αφού ένας στους δύο Ρώσους (49%) θεωρεί την Ουκρανία «εχθρό».


Στην τρίτη θέση (38%) βρίσκεται η Βρετανία, με την οποία οι σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στις 4 Μαρτίου στο Λονδίνο.


Επίσης σχεδόν ένας στους δύο Ρώσους (το 55%) βλέπουν αρνητικά ή πολύ αρνητικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μόνο τρεις στους δέκα Ρώσους (28%) βλέπουν θετικά τους Ευρωπαίους.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ